PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

13/04/2013 | 18:37 | מאת: צולטר

בן 65 בריא בדרך כלל, מטופל בדואודארט ל-BHP. לאחרונה ה-PSA התחיל לעלות והגיע ל-0.6 (שקול ל-1.2). החל מאיזה PSA מומלץ לקחת ביופסיה ? ושאלה נוספת לעניין תכיפות: האם קיימת בשוק תרופה המקטינה תכיפות ושלא כמו וזיקייר, פועלת נקודתית על שלפוחית השתן ?

זה לא נכון להכפיל את ה PSA פי 2 כדי לקבל ערך "אמיתי" בלי טיפול בדואודרט. פעם היינו נוהגים כך, אבל ההמלצות החדשות אומרות שצריך לבדוק את הערך הנמוך ביותר שהיה לך כחצי שנה לאחר תחילת הטיפול - אם היתה עליה רצופה בשתי בדיקות בהפרש של 3 חודשים, צריך לבצע ביופסיה. הנושא מורכב ולכן צריך לפנות לאורולוג.

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות