נוירו פידבק בטראומה

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

22/08/2011 | 00:06 | מאת: אלונה

שלום, אני לאחר ארוע פוסטראומטי מורכב שהביא להתקפי פניקה איומים, לחרדות, לדכאון, אובדנות ומצב קיומי בלתי סבל. פניתי לכמה שיטות בטראומה ואף אחת לא עזרה. כמה שנים אחרי הארוע עדיין בהדרדרות תלולה שלא מצליחה להעצר. האם השיטה שאתה מציע יכולה לסייע במצבים אלה ואם כן כיצד? תודה

אלונה שלום בשנת 1990 לערך פסיכולוג בשם פניסטון ביצע מחקר חשוב בחולים שסבלו מהפרעת פוסט טראומתית קשה באמצעות נוירופידבק. תוצאות המחקר היו מרשימות בכל קנה מידה. הטיפול בנוירופידבק להפרעה פוסט טראומתית מבוסס על פרוטוקול טיפול מורכב שמנסה להביא את המטופל למצב בו הוא מעבד את הטראומה (עם עצמו) תוך כדי כך שהוא נמצא במצב של רגיעה. מצב משולב מיוחד זה נעשה כיוון שהטיפול בנויורפידבק שומר על המוח במצב הכפול של עבוד טראומה תוך כדי רגיעה. את מוזמנת ליצור עימנו קשר ולברר עוד פרטים לגבי הטיפול. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק