שלום..

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

29/07/2011 | 22:13 | מאת: אילנה

אני בת 19 ומזה קרוב לשנה סובלת ממגרנות חריפות בנוסף לכך התחלתי להתעלף כביכול בזמן או לאחר ההתקף מיגרנה. עשו לי את כל הבדיקות האפשריות כגון CT,EEG,TILT TEST.. וכך הלאה אם זה בבירור לבבי או נוירולוגי ולא מצאו כלום (כביכול הכל תקין). בתקופה האחרונה לוקח לי הרבה זמן להרדם בין אם זה שעה או יותר, ובאישפוז האחרון שלי גילו שאני אנמית.. חייבת לציין שבעבר הייתי בריאה לחלוטין, זה מתחיל להדאיג קצת ולהגביל אותי בחיי ובפעילות היום יומית, אשמח לשמוע את דעתך...

אילנה שלום אני מבין את דאגתך.עם זאת לאור תקינותן של הבדיקות נראה לי שאת יכולה להירגע. יש סיבות רבות לעלפון. אציין 2: א. תגובה לכאב- יש אנשים שבעת כאב עז מתעלפים. ב. התקפי חרדה. אחוז מסויים מהאנשים הסובלים מהתקפי חרדה מתעלפים בעת ההתקף. השכיחות של התקפי חרדה גבוהה בקרב אלה הסובלים ממיגרנות. יש אפילו שטוענים שמדובר ב2 מחלות עם מנגנון משותף- אם כי עדיין אין אנו יודעים מספיק בנקודה זו. בשורה התחתונה- הייתי מציע לך לפנות (אם לא עשית זאת) לפסיכיאטר שיעריך אם אכן את סובלת מהתקפי חרדה. סטטיסטיקה עולמית ממרכזים רפואיים מתקדמים מלמדת שבממוצע מטופל עם התקפי חרדה מבלה 10 שנים בבירור עד שהוא מגיע לאבחנה הנכונה. אחת הסיבות לכך היא שלעיתים התקפי חרדה יכולים להתחפש לבעיות כמו מיגרנה, בעיות לב ועוד ועוד. הקושי באיבחון עוד גדול יותר באלה שלא מרגישים חרדה. לפני כמה שנים כתבתי מאמר בעיתון "הרפואה". המאמר בעברית. במאמר ניסיתי להפנות את תשומת לב הרופאים לקיומה של תופעה הקרויה "התקפי חרדה ללא חרדה". חוסר מודעות לבעיה היא אחת הסיבות לעכוב באבחנה. אם תרצי את מוזמנת לפנות אלי לדואר האישי שנמצא בדף הבית ואוכל לשלוח לך את המאמר. בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק