שלום דוקטור דורון

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

26/07/2011 | 19:27 | מאת: שלי

אני בת 42, סובלת ממיגרנות שמתעצמות בשנים האחרונות ופחות מגיבות לטיפול התרופתי. (יש גם חרדות שקשורות למשבר גיל) המיגרנות קשורות כנראה לסטרס ולסדר יום משתנה. דמיון מודרך לא שיפר דבר. כיצד , אם בכלל אפשר לטפל בזה על ידי נוירופידבק? או אחר? תודה מראש.

שלי שלום מיגרנות מגיבות היטב לטיפול בנוירופידבק. ישנם עמודות מחקריות מענינות ממרכזים שונים בעולם שמוכיחות את יעילות השיטה. מניסיוני ניתן לחוש בשיפור כבר לאחר מפגש בודד אם כי ההשפעה המלאה מגיעה לאחר כ 20 מפגשים. לאחרונה פורסם מחקר על 71 חולים עם מיגרנה שהראה כי ניתן להגיע אף ל0 התקפים לאחר 20 מפגשי טיפול. בגדול יש 2 סוגי נוירופידבק שמבוססים על הפעילות החשמלית של המוח. הגישה "האירופאית" והגישה "האמריקאית". 2 הגישות נחקרו בהקשר זה ושתיהן יכולות לעזור. אני משתמש בשתי הגישות ומנסיוני לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות. יש חולים שמגיבים טוב יותר לאחת ואחרים לשניה. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולהעמיק באפשרויות השונות המתוארות שם. http://www.neuroclinic.co.il/Article-Migraine.php בהצלחה ד"ר דורון תודר

27/07/2011 | 08:54 | מאת: שלי

בוקר טוב, תודה. "ביקרתי" באתר שלך. עדיין לא ממש מבינה מה נעשה בנוירורפידבק ואיך בדיוק עוזר במיגרנות/ בויסות רגשי. אודה לך מאד, אם תוכל להסביר קצת.

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק