PTSD

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

24/07/2011 | 14:31 | מאת: מיכל

הופנתה אלי קלינטית עם תופעת PTSD הכי קיצונית שראיתי בכל 25 שנות עבודתי. היא מאוד חרדתית, נגיעה בגופה מפעילה מנגנון טראומה קיצוני. היא עברה טיפול פסיכיאטרי, חשמל, תרופות, קבוצת תמיכה, וגם ביופידבק דרך קופ"ח. שום דבר לא עזר והיא די נואשת. האם נתקלת במצבים בהם ה PTSD כה חמור שלא ניתן להשתמש בנוירו-פידבק? מה דורשת העבודה בנווירו-פידבק? האם יש מצב שבמצבה קופח כן תממן? היא מתגוררת בבני ברק. אני עוסקת בתחום הרפואה המשלימה. תודה 054-3186008

מיכל שלום חולים כל כך קשים הם מורכבים לטיפול בכל שיטה ובכל מסגרת. יש מעט מחקרים על נוירופידבק בחולים עם PTSD. במחקרים אלה החולים היו מאוד קשים (חולים כרוניים, מאושפזים עם בעיות נוספות כגון התמכרויות לחומרים שונים). עם זאת, אציין, שהתוצאות הטיפוליות היו מאוד מרשימות (אל מול קבוצות בקרה שלא טופלו עם נוירופידבק). הרעיון הבסיסי של הטיפול בנוירופידבק בחולי PTSD הוא להביא אותם למצב שבו מחד יעלו תמונות וזכרונות טראומתיים, תוך כדי כך שהמוח נשאר במצב לא חרד. על פי הטענות מצב זה מאפשר למטופל לעשות עיבוד של הטראומה תוך כדי שמירה על מצב של רוגע. הטיפול אינו מוכר בקופות החולים. תאורטית אוכל להציע למטופלת הזו טיפול בביתה. יש לכך יתרונות רבים כיוון שהטיפול ייעשה בסביבה הבטוחה שלה- דבר שללא ספק עבורה יהווה יתרון. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני אם יש לך עוד שאלות. תודה על הפניה, בהצלחה ד"ר דורון תודר

25/07/2011 | 12:16 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. הזמנת אותי ליצור קשר טלפוני אבל לא השארת מס טלפון. השארתי הודעה במשרד. אשמח לדון איתך באפשרויות על מנת לעזור לאישה הזו. מתוך דבריך יוצא שעליה להעלות תמונות מהטרואמה. הענין הוא שהיא לא זוכרת כלום. נוצרה דיסוציאציה מוחלטת והזכרון נותר בתוך הגוף כתגובה לא רצונית. היא גם סובלת מכאבים בכל הגוף כי הגוף כל הזמן דרוך.

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק