ויסות קול עם ADD

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

18/07/2011 | 18:05 | מאת: שרון

שלום, לבן שלי יש ADD, ובעקבות ריטלין, רכיבה טיפולית, טיפול בעזרת בעלי חיים והוראה מתקנת, יש שיפור מדהים בכל תחומי הלימודים. אבל, מה שעדיין מפריע לי, שיש לו קושי לווסת את הקול שלו, הוא לא שם לב שהוא צועק או שהוא מדבר בשקט. האם זה חלק מבעיות קשב וריכוז ? מה אתה ממליץ ? תודה שרון

שרון שלום קיימת הנחה לא נכונה ביחס להפרעות הקשב והריכוז. ההנחה היא שמדובר בחוסר קשב או חוסר ריכוז. זה לא המצב. הבעיה היא בוויסות. יש קושי בוויסות קשב, ריכוז, כעסים, תחושות, קול... בשורה התחתונה קשיים בוויסות עוצמת הקול זה חלק מהסיפור. מה לעשות ? א. אני מניח שבדיקות השמיעה תקינות. אם הוא לא עבר בירור שמיעה- צריך לעשות. ב. שימי לב אם הבעיה "נרגעת" בזמן שהוא עם ריטלין. אם זה המצב ניתן לעזור לו אולי באמצעות הארכת זמן הפעולה של הריטלין (החלפת סוג או הוספת כדור). ג. יש ילדים שדווקא ריטלין מחמיר אצלם את הנושא של הרגישות התחושתית. ילדים כאלה נוטים דווקא להיות יותר רגישים לסביבה עם ריטלין ומקרה כזה רעשים עוד יותר מפריעים להם. ייתכן והוא אף מדבר בקול שקט מהרגיל דווקא שהוא עם ריטלין. נושא הוויסות הוא אחד היתרונות הגדולים של הטיפול בנוירופידבק. הטיפול בשיטה זו הוא אימון המוח בוויסות עצמי. ולכן אותו טיפול יכול לעזור לכל הסימפטומים השונים שיש לאנשים עם הפרעת ריכוז וקשב. בנגוד לריטלין שנחווה כ"גורם זר" שנכנס אלי לגוף ומשנה אותי כל עוד אני עם התרופה, נוירופידבק נחווה "כחלק ממני". אני יודע לווסת את עצמי ואת הריכוז שלי ואת התחושות שלי באופן טוב יותר. אם תוסיפי לזה את את העבודות הרבות שמוכיחות שהטיפול בנויורפידבק משפר את האינטיליגנציה של הילדים שעוברים את הטיפול (וגם של סטודנטים בריאים שעברו אימון) אזי בעולם מתוקן זה היה הטיפול הבסיסי לילדים עם הפרעות קשב וריכוז והריטלין היה בשימוש רק לאלה שהטיפול לא נתן מענה מלא. אבל אנחנו לא בעולם כזה עדיין... בהצלחה ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק