כאב ראש

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

02/06/2011 | 22:01 | מאת: א

שלום. אני חיה עם כאב ראש, מזה 11 שנה, הולכת לישון איתו וקמה איתו בבוקר, הוא נמצא כל הזמן, נותן לי מנוח בממוצע 4 ימים בחודש (בצורת כאב עדין..)הייתי וביקרתי אצל כולם, טופלתי בכדורים שונים למניעה, שחלקם הועילו לי אך השפעתם עברה כליל באיזשהוא שלב, גם אחרי הגברת מינונים. שאלתי היא: האם יש עוד אנשים שסובלים ברמה הזאת? מה עוד אפשר לעשות? למי עוד אפשר לפנות? אנא ממך תן לי איזה כיוון, אני כל כך מיואשת!!! מה עושה הנוירופידבק ?

שלום רב, כאבי ראש למיניהם הם אחת ההפרעות השכיחות ביותר באוכלוסיה. ישנם סוגים רבים של כאבי ראש ומתוך תיאורך קשה לדעת איזה סוג כאב ראש בדיוק יש לך. באופן עקרוני נוירופידבק היא שיטה שבה ניתן ללמד את המטופל לשלוט על התיפקוד המוחי שלו עצמו, כלומר ניתן ללמד מטופל לשלוט על גלי המוח שלו. כאשר אדם סובל מכאבי ראש לעיתים קרובות, הדבר מתבטא גם בפעילות מוחית לא תקינה שאותה ניתן למדוד ולכמת בבדיקות שונות. טרם לטיפול בנוירופידבק אנו ממפים את הדרך שבה המוח עובד באמצעות שיטה הקרויה QEEG. כך אנו מזהים מה התבנית הפאתולוגית הפעילה במוח. בעזרת שיטת הנוירופידבק אנו מלמדים את המטופל לאזן את התבנית הפאתולוגית ובכך לקבל הקלה מהסימפטומים השונים. לאחרונה פורסם מחקר בהשתתפות 71 מטופלים עם מיגרנות. 46 קיבלו טיפול בנוירופידבק ו 25 קיבלו טיפול תרופתי רגיל. תוצאות המחקר הוכיחו באופן חד משמעי את היעילות של הטיפול בנויורפידבק. לדוגמא, מתוך הקבוצה שטופלה בנוירופידבק 54% הגיעו למצב של חופש מוחלט מכאבי ראש, ועוד 39% חוו שיפור רב, לעומת רק 8% בקבוצת הטיפול התרופתי. אם תרצי לקרוא עוד על השיטה ולהתרשם מתיאור מקרה, את מוזמנת לבקר באתר http://www.neuroclinic.co.il/CaseStudy-Migraine.php בריאות טובה, ד"ר דורון תודר

03/06/2011 | 13:35 | מאת: חן

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק