ביופידבק ונוירופידבק

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

03/07/2011 | 09:20 | מאת: משה

שלום, נתקלתי במושג ביופידבק וגם במושג נוירופידבק, בהקשר לטיפולים. ורציתי לשאול מה ההבדל ביניהם. תודה

משה שלום כל נוירופידבק הוא ביופידבק, אך לא להפך. יש הרבה סוגים של ביופידבק: למשל ביופידבק בו המשוב ניתן למטופל על המדד הפיזיולוגי של לחץ הדם, או הדופק או הנשימה וכן הלאה. כאשר נותנים משוב על הפעילות המוחית אנו קוראים לזה נוירופידבק.  יש  קוי דימיון בין 2 השיטות אך יש גם הבדלים רבים. אחד ההבדלים הוא ברמת המורכבות: רמת המורכבות של הטיפול בנוירופידבק היא לאין שיעור גבוהה יותר מביופידבק.  עוד הבדל הוא שבתחומים שונים כגון הפרעות ריכוז וקשב הטיפול בנוירופידבק הצליח להראות יעילות שנמשכת למשך שנים רבות מתום הטיפול, וכן להוכיח כי הטיפול מנרמל את הפעילות המוחית הלא תקינה. עדויות שלא קיימות בטיפול בביופידבק בכלל ובטיפול בהפרעות ריכוז וקשב בפרט. ד"ר דורון תודר

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק