מה זה בעצם טיפול בטכנולוגיית נוירופידבק?

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

07/02/2012 | 22:04 | מאת: אמנון

יש לי ילד בן 7 שלוקח ריטלין וזה לא עובד עליו כרגע ואני בוחן החלפת כדורים מתאמים ומינון. האם טיפול בטכנולוגיית נוירופידבק יכולה ל"עבוד" על הילד? ואיך בעצם מתבצע הטיפול? היפנוזה, קרני לייזר? דיבורים? מה? סליחה אם הניסוח לא מעודן תודה אמנון

שלום רב נוירופידבק הוא תהליך לימוד - אימון של המוח. זה לא היפנוזה או כל דבר אחר ממה שציינת. זה מאוד דומה לתהליך בו למדת ובו לימדת את ילדיך לרכב על אופניים. אנו מאמנים את המוח לעבוד יותר נכון באיזורים שבהם הוא לא עובד מספיק טוב (ובגללם יש לו הפרעה בקשב). לגבי תהליך הטיפול עצמו - אנו מחברים חיישנים, אשר רק קולטים את גלי המוח, הם אינם משדרים כלום. ברגע שהחיישנים קולטים שהמוח מייצר גלים טובים, התוכנה נותנת למטופל פרס - פידבק חיובי בכך שהסרט שהמטופל רואה, ייראה טוב יותר. וכך מתבצע תהליך של לימוד. ריטלין עובר על כ 60% מהילדים. הוא עובד טוב עם אנשים מוגדרים הסובלים מהפרעת ריכוז וקשב. אלה הם אותם אנשים שתבנית הפעולה מוחית שלהם מתאימה לאופן הפעולה של ריטלין. נוירופידבק המתבצע באופן נכון מתאים את עצמו לתבנית הפעולה האישית של המטופל ולכן הוא יכול לעזור גם לאנשים לא מגיבים לריטלין. אתה מוזמן לקרוא יותר הן על השיטה והן על תוצאותיה בעשרות המחקרים הרפואיים שפורסמו בעיתונים המובילים בעולם הרפואה http://www.neuroclinic.co.il/ADHD-Full.php בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק