או סי די

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

11/10/2011 | 23:29 | מאת: אורח

האם לטיפול במחלה הנ"ל יש תופעות לוואי ומהן? תודה.

שלום רב טיפול נכון בבנוירופידבק הוא לא תלוי אבחנה אלא תלוי בדיקת QEEG. יש איזורים קלאסיים שפגועים ב OCD. יש אנשים עם OCD שנראה קלינית רגיל אבל במוח זה יושב במקום אחר מהצפוי (מסיבות שונות). בשורה התחתונה מטפלים במוח של האדם ולא בסטטיסטיקה של המחלה. לכן שיעורי ההצלחה של נוירופידבק בנושאים שונים גדולה מזו של תרופות (למשל בהפרעת ריכוז וקשב). ב OCD מבחינתי לפני שמנסים כל דבר כדאי לנסות טיפול התנהגותי קוגנטיבי. זה טיפול מצויין לבעיה ומבחיני לפני שאני עושה משהו ב OCD (לפני תרופות ולפני נוירופידבק) אני מציע לעשות טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגנטיבי. מכאן גם תופעות הלוואי: שאנחנו מטפלים באמצעות נוירופידבק יכולות להיות תופעות לוואי. בד"כ הן חולפות מיד שמתייחסים אליהן. סוג תופעות הלוואי תלוי במקום ובפרוטוקול. בשורה תחתונה - בעת שמקבלים טיפול מקצועי בנוירופידבק הרי סוגיית תופעות הלוואי אינה סוגיה משמעותית. עוד על תופעות לוואי ניתן לקורא בתכתבות שמופיעה שני שאלות למטה. עוד על לנוירופידבק ב OCD ועל תיאורי מקרה שבו טיפלתי יש כאן: http://www.neuroclinic.co.il/OCD-Full.php בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק