טיפול נוירופידבק לילד ADHA

דיון מתוך פורום  טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק

23/10/2017 | 10:45 | מאת: הילי

שלום, בני בן ה9 מאובחן ADHD עדיין ללא טיפול תרופתי. מטופל בנוירופידבק כבר כ30 טיפולים ונכון להיום לא נצפה שיפור משמעותי גם עפי התרשמותנו בהתנהגות בבית ובעיקר בבעיות בבי"ס.. ביה"ס לוחץ מאוד ללכת על מתן תרופה ואנחנו בדילמה, האם לתת צ'אנס נוסף לנוירופידבק? או שאם לאחר כמות כזו של טיפולים לא רואים שיפור אפשר להסיק שאין יעילות לטיפול זה אצלו?? חשוב לציין שעפי המטפל בנוירופידבק יש התקדמות יפה בטיפולים, אבל במציאות כאמור לא רואים שום התקדמות או שיפור תודה מראש!

שלום רב את השיפור יש לראות בחיים. זה מדד העיקרי. לעיתים ניתן להשתמש במבחנים אובייקטיבים על מנת לראות שיפור כאשר הדיווחים אינם ברורים דיים. נוירופידבק היא טכנולוגיה. גם כדור (תרופה) היא טכנולוגיה. השאלה הגדולה היא באיזה מכשיר השתמשו (מקצועי, מבוקר, בעל אישורים של משרד הבריאות או לא). איך כיוונו- טיב הכיוון כטיב המטפל. האם נעשה כיוון שמתאים לילד ? האם השתמשו בפרוטוקולים שמתאימים לילד ? באופן עקרוני אנו מצפים שכ85% מהילדים יגיבו לטיפול זה (כשהוא נעשה באופן מקצועי). עדיין ייתכן והוא מה15% שלא מגיבים... בהצלחה

מנהל פורום טיפול ב-ADHD, שינה, מיגרנות וחרדה בעזרת נוירופידבק