בהמשך להודיה הראשונה ותודה על התשובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

22/10/2013 | 22:06 | מאת: אפי

אבי לא מצליח להפנים את ההסבר למרות שהסבירו לו עשרות פעמים את הסכנה הן בעניין המינון והן בכלל. בשיחות חוזרות אחרי כל ההסברים הוא כביכול מבין אבל חוזר להתנגדות בתשובה. זה אותו כדור בדיוק. מכאן שגם אם הבין יש בו מחסום פנימי. אנחנו לא מבינים מהו? הוא אמר שהוא יציית לא לקחת מהשכן תרופות....ובמהלך אותה שיחה מסתר שהוא עדיין מחזיק את הקופסאות שקיבל ולא החזיר או זרק אותם. ומסרב לזאוק אותם. שוב אין בעיה כספית לשלם לקופה כל חודש. בכלל הוא מבצע פעולות על דעת עצמו ומספר רק אחר כך. שום גורם לא באמת מצליח להבין מה קורה. אנחנו פשוט אובדי עצות. לאחר הסבר שלי הוא מצטט את אחי שאמר לו שזה אותו דבר. האם בשלב זה יש להניח לדבר ומה שיקרה יקרה. כי זה יוצר יחסים בלתי נסבלים. נשמח לכל עצה.

אפי שלום. בהמשך לתשובתי אני ממליצה לכל בני משפחה המעורבים לגבש עמדה אחידה ועקבית בנוגע לטיפול ( כפי שהבנתי לאחיך יש דעה מנוגדת). תנסו לנטרל השפעת השכן על אביך, לעשות סדר בתרופות ולקחת תרופות שאינן שלו. תשגיחו מדי יום אחרי קופסת כדורים ונטילתם. תנסו לגייס למטרת מתן הסבר ושכנוע אדם שמהווה סמכות עבור אביך. בנוסף יש מקום לאבחון ע"י רופא גריאטרי בקופ"ח או באופן פרטי לגבי מצבו קוגניטיבי של האב, ייתכן ומדובר בתהליך דמנטי שמאופיין ע"י פגיעה בתובנה ובוחן מציאות לקוי. אינני ממליצה להניח לאביך היות וטיפול לקוי עלול לסכן את בריאותו. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב