אבא מבוגר שמסרב לגשת לבדיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

11/08/2013 | 10:55 | מאת: אני

שלום, אבי בן 70 פלוס וסובל מבעיית שמיעה. הבעיה היא שהוא מתכחש לכך. דיברתי אתו מספר פעמים ובכל פעם היה לו הסבר אחר לכך שלא שמע אותי. אמי העירה לו מספר פעמים והוא מסרב להקשיב לה, מה גם שזה מוביל לריבים ביניהם (הם לא מדברים בשבוע האחרון כלל בעקבות הערתה החוזרת על כך שהוא לא שומע טוב). התקשורת בין אבי ואימי אינה טובה כלל, וכנראה שמסיבה זו היא אינה מצליחה לגרום לו לגשת לבדיקת שמיעה. אחי עסוק בענייניו ולדעתו צריך להניח לאבא שלי. לי קשה להניח לזה. הוא לא שומע טוב בכלל (ברמה שאני שואלת אותו שאלה והוא עונה לי תשובה שלא קשורה בכלל). אני מבינה שקשה לו עם עניין ההזדקנות, אבל חשוב לטפל בבעיה, אחרת היא תחמיר. אשמח לעצה.

שלום. קשה להבין ללא היכרות מעמיקה עם האדם מה הן הסיבות להכחשת בעיות שמיעה ומהו הרווח המשנה שמושג מכך. האם אביך אדם צלול ומתכחש לבעיה מתוך בחירה מודעת או שהוא סובל מתהליך דמנטי אשר מלווה לרוב בפגיעה בשיפוט ובוחן מציאות ונוקשות התנהגותית. ללא ספק, העדר טיפול פוגע בתקשורת בסיסית של אביך עם הסביבה הקרובה ומגביר את תחושת בדידותו ולעתים חרדות. אני ממליצה על הפנייתו לאיש טיפול לגיל השלישי גריאטר או פסיכוגריאטר להערכה של מצבו הקוגניטיבי ובנסיון להבין סיבות להתנגדות ולטפל בהם. יתכן ואביך יקבל סמכות של רופא וזה יקל על כל המערכת המשפחתית. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב