דודה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

10/08/2013 | 10:57 | מאת: דליה

יש לי דודה בגיל 82,עד לפני שנתיים היתה אישה מאוד אינטילגנטית ומשכילה ,היה איזה אירוע שמימנו רק התחילה להשתנות בקטע המוחי.מין התחלה של דמנציה.לפני חודשיים נפלה ושברה ירך.עברה ניתוח ,חזרה לביתה עם מטפלת צמודה.אני מדברת איתה ויש חלקים בתוכן שמצביעים על הזיות.למשל היא מדברת על 2 מטפלות אבל יש רק אחת,היא מספרת שהיא מבשלת את האוכל אבל ממש לא. הביאו לה כיסא גלגלים אבל היא מסרבת,את המטפלת היא מגרשת. מה צריך לעשות?

10/08/2013 | 13:50 | מאת: גליה בן ארי

שלום דליה,רצוי לקבל חוות דעת של פסיכיאטר כדי להגיע לאבחנה של המצב הקוגניטיבי של דודתך. על פי התיאור שלך , חשוב שהיא תהיה תחת השגחה צמודה 24 שעות ביממה וזאת על מנת לסייע לה בכל צרכיה ולוודא שאינה מזיקה לעצמה. ישנם מקרים שהטיפול בבית נעשה קשה ואז יש לחשוב על סידור מוסדי מתאים.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב