יעוץ

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

07/08/2013 | 01:52 | מאת: קרן

שלום, סבתי בת 86 מקבלת עזרה של מטפלת מחברה שביטוח לאומי נותנים לה, לא אציין את שם החברה אבל אני יודעת שהמטפלות שהן מביאים לא נותנות שירות סיעודי ולא עושות גם הרבה כעזרה בבית..(אם בכלל), אני לא יודעת לאן לפנות על מנת להשיג לסבתא שלי את הטיפול הראוי לגילה, לא יודעת למי לפנות, האם זה חייב להיות מול ביטוח לאומי, האם יש חברות פרטיות שנותנות שירות כזה? הסבתא מאוד עקשנית ולא מוכנה בכלל לשמוע כלום על להחליף חברת מטפלות בגלל ביטוח לאומי, אך באותו זמן מאוד סובלת ולא מקבלת את העזרה הנדרשת, והכל נופל על בני המשפחה. אשמח לכל יעוץ והכוונה בנושא

07/08/2013 | 09:56 | מאת: גליה בן ארי

שלום קרן,נכון להיום, הדרך היחידה לקבל שירותי סיעוד היא דרך אחת מחברות הסיעוד. בחברות השונות מועסקות מטפלות בעלות הכשרה שונה וניתן לבקש מטפלת המתאימה יותר לצרכי סבתך.תמיד עומדת לזכותה האפשרות להחליף חברת סיעוד.ממליצה לערוך פגישה עם נציגת חברת הסיעוד והמשפחה לשם תיאום ציפיות. ייתכן כי בעתיד יחול שינוי בנושא, בכפוף לחוק ההסדרים ואז השירות לא יהיה בעין אלא הזכאי יקבל גמלה בכסף ויצטרך לדאוג לשירות בעצמו.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב