אשה מבוגרת בדיכאון לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

28/09/2023 | 08:29 | מאת: ליאורה

גיסתי חברתי היקרה לי מאוד נימצא בדיכאון נוראי לאחר ניתוח לב פתוח עם הרדמה ממושכת, מצבה הכללי בסדר גמור, היא עדיין מחוברת לקטטר וחמצן לא רב, היא אשה פעילה חכמה וחושבת וכעת כבר שבועים מרותקת למיטה ללא יכולת לרדת אפילו לשירותים, היא בדיכאון עמוק ואין ממש מענה מבית החולים לנושא הזה מה עושים??? היא בתל השומר.

היי ליאוורה , ראשית מאחלת רפואה שלמה לחברתך היקרה . חשוב לי לציין כי הקושי שחווה הינו טבעי ומובן לחלוטין ,יחד אם זאת אין ספק כי היא זקוקה לתמיכה רבה וקבלה של שירותים שונים שיסייעו לה בהתמודדות עם המשבר. כידוע בבית החולים תל השומר קיימים מספר שירותים שיכולים לסייע למטופלים במישור הנפשי והתפקודי. ראשית, ניתן לבקש מצוות המחלקה להזמין יעוץ של עובדת סוציאלית שתשוחח עם המטופלת ותעריך את מצבה . כמו כן העו"ס יכולה להציע פתרונות לאחר האשפוז כגון שיקום, סיוע במיצוי זכויות, קשר עם גורמי טיפול ותמיכה בקהילה וכו'. שנית, בתל השומר קיים מערך שירות פסיכולוגיה רפואית שגם דרכם ניתן לקבל מענה למצבה הנפשי. שלישית, במידת הצורך ניתן לבקש יעוץ של פסיכיאטר, שיכול להציע בין היתר טיפול תרופתי תומך שייתן מענה למצב הדיכאוני בו היא שרויה. אייעץ לך גם לברר עם הצוות הרפואי בנוגע לאפשרות של קבלת שירותי פיזיותרפיה/ ריפוי בעיסוק במהלך האשפוז במחלקה (במידה ואינה מקבלת). מאחלת רפואה שלמה ובשורות טובות.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב