חולת פרקינסון, לאחר דימום מוחי,מוזנת בזונדה - בטיפול בייתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

14/03/2023 | 20:55 | מאת: חיים

שלום, אימא חולת פרקינסון מזה כ15 שנים, לפני כחודשים פרץ דימום מוחי וכעת הסטטוס לאחר ההתייצבות הרפואית נסיון בית חולים שיקומי , ( אימא לא מתקשרת, דיבור בשלב הזה). אנחנו עומדים לפני שיחרור הבייתה , וממתינים לתור לpeg במקום זונדה . יש לנו מטפלת צמודה . והמשפחה תומכת מהם הזכויות למימון , ומה האלטרנטיבה לטיפול במקום טיפול ביתי ? תודה

חיים בוקר טוב. ככל הנראה אמך במצב סיעודי ולכן קיימות 2 אפשרויות טיפוליות: טיפול בית או במחלקה סיעודית. ניתן להסתייע בגמלת סיעוד שמגיעה לאמך למימון חלקי של מטפלת צמודה.ניתן לבדוק זכאות למימון נוסף דרך הקרן לרווחת ניצולי שואה במידה ואמך ניצולת שואה. בנוגע לסידור מוסדי קבוע במחלקה סיעודית ניתן לפנות ללשכת הבריאות לפי כתובת המגורים למדור חולים כרוניים ולבדוק זכאות למימון של הסידור הסיעודי " קוד". ממליצה להתייעץ בנושא מיצוי זכויות ואפשרויות טיפוליות עם עו"ס לפני השחרור מהשיקום. רפואה שלמה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב