איך להתמודד עם מבוגר שמסרב לעבור למוסד סיעודי

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

24/04/2022 | 23:40 | מאת: Ddk

שלום רב אימנו זקוקה לטיפול סיעוד אך מסרבת לקבל טיפול כל שהוא,לא לטיפול בביתה, ולא להעברה לטיפול סיעודי מוסדי. למרות שקיבלנו אפוטרופסות לטיפול באה כיצד מבצעים העברה לאדם שמסרב לעבור . בנוסף לפי מה שהבנו מביקורים באין ספור מקומות שלא ניתן לכפות את השהיה שלו שם באם מתעקש הוא לעזוב תודה רבה

בוקר טוב, לאמך מונה אפוטרופוס מה שמעיד על אי יכולתה לנהל את ענייניה ולדאוג לעצמה.נראה כי סירובה לטיפול אינו רציונלי ומעיד על שיפוט לקוי.ייתכן והיא חרדה לגבי שינוי הסביבה וזקוקה ליעוץ גריאטרי הן בשאלה של תשישות נפש והן לטיפול הרגעתי. במקביל היתי ממליצה ללוות את אמך בתהליך ברגישות מירבית, לנסות להעבירה בהדרגה למסגרת שתבחרו לתקופת נסיון והסתגלות תוך כדי ליווי צמוד של בני המשפחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב