החמרה זמנית כנראה , האם ניתן לקבל מימון מביטוח לאומי או ביטוח סיעודי

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

19/05/2021 | 08:57 | מאת: דני

אבא בן 91 היה עד עכשיו עצמאי אם מגבלות קטנות בבית מוגן בית אילדן. כתוצאה מהחמרה זמנית (אני מקווה) במצבו הועבר למחלקה בבית אילדן של טיפול תומך 24\7. אנחנו משלמים שם תוספת של 400 שח ליום עד שנידע מה יהיה איתו, האם נשאר שם או חוזר לבית המוגן.נניח מחכים שבוע שבועיים. האם יש דרך לקבל מימון כלשהו להוצאה הזאת הזמנית 400 שח ליום? מביטוח לאומי או ביטוח סיעודי שלא הופעל עד היום.? אבא עד עכשיו מקבל כסף החזר כלשהו מביטוח לאומי כי לא משתמש בשירותים שלהם . בתודה

שלום רב, אני ממליצה על הפעלת ביטוח סיעודי כל עוד אביך נמצא במסגרת סיעודית. הביטוח אמור לסייע במימון המסגרת. לאחר חזרתו לדיור מוגן במידה ועדיין יהיה זקוק לעזרת הזולת ניתן יהיה לבדוק זכאותו לגמלת סיעוד דרך ביטוח הלאומי. בריאות שלמה

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב