מה ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

17/11/2020 | 09:39 | מאת: נטלי

הגיע הרגע שבו אני והאחים שלי שוקלים להעביר את אמא שלנו למוסד בטיחותי יותר ואנחנו לא ממש מצליחים להבין מהו ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות. אמא שלנו אינה סיעודית אבל היא כן זקוקה לעזרה בלבוש פה ושם, בדאגה שהיא תיטול תרופות לסוכרת ולחץ דם וכדומה. מצאתי את המאמר הזה אבל אשמח לדעה מאנשי מקצוע: https://www.bayit-bakfar.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%94%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%9F/

נטלי שלום, ההבדל העיקרי בין מסגרת של דיור מוגן לבית אבות היא רמת התפקוד של הקשיש ומידת התאמתו למסגרת כזו או אחרת בשל צורך בעזרה בפעולות בסיסיות.דיור מוגן מיועד לרוב לקשישים עצמאיים שלא זקוקים לעזרה סיעודית וליווי של הצוות המטפל. ישנם מקרים בהם בדיור מוגן מתגוררים דיירים עם מטפלים צמודים אשר נותנים מענה לצרכיהם.בנוסף בדיור מוגן הדייר יכול להנות מסיוע של מטפלת בדומה למה שקיבל בביתו. לעומת זאת בתי אבות מיועדים לאנשים שזקוקים לסיוע חלקי או מלא בפעולות היומיום והמחלקות בהם מתחלקות למחלקות תשושים, סיעודיים ותשושי נפש על פי רמות התפקוד. ממלצה לך לבקר במחלקות לקשישים תשושים בהן ניתנת עזרה חלקית למטופלים כפי שתיארת בפנייתך. בהצלחה

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב