סיעוד לסבתא שלי ..

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

11/11/2014 | 21:44 | מאת: ליאל

שלום, סבתא שלי גרה איתנו כבר כ-8 שנים (אותה כתובת), סבתא שלי מרותקת למיטה. אמא שלי רופאה ככה שהיא מקבלת טיפול טוב. לאחרונה אמא שלי עברה תאונה וקשה לי פיזית לטפל בסתבא. אז האם זה אפשרי שאני בתור הנכדה שכרגע עובדת, אתפטר מעבודתי ואעבוד כמטפלת לסבתא שלי? ואם כן מה התהליך שעליי לעבור ? לפי מה שהבנתי, למרות שנשמע לי לא הגיוני .. סבתא שלי קיבלה 168 אחוזי נכות.

שלום ליאל. ככל הנראה סבתך זכאית ל-168% גמלת סיעוד, כלומר 22 שעות טיפול שבועיות.בדרך כלל בני משפחה אינם יכולים להיות מטפלים במסגרת חוק סיעוד,למעט מקרים חריגים המצדיקים זאת. אני ממליצה לך לפנות לשרותי רווחה בכתובת מגורים בבקשה לאישור מיוחד להעסקתך כמטפלת לסבתך. העו"ס ברווחה תוכל לסייע לך וללוות בתהליך. בהצלחה.

07/02/2016 | 10:09 | מאת: רמי כלב

שלום ליאל, כפי שציינה אלינה כרגע זה המצב אולם הבשורה מביטוח לאומי היא שבעתיד הקרוב הם יאשרו לבן משפחה לטפל בקשיש/ה. כרגע המערכת של ביטוח לאומי נמצאת בשלב פיילוט של חייגן נוכחות עבור מטפלות, וכשייסתיים הפיילוט, הערכה כשנה, יאשרו לבן משפחה לטפל. בהצחלה, רמי כלב "גיל הזהב-גיל פז"

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב