הנחה בתשלום בגין סיודי מורכב

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

06/02/2017 | 10:15 | מאת: מילה פליץ

היי לפני כחודש חמי קיבל סטטוס סיודי מורכב ונמצא במוסד סיודי נאות השרון בפתח תקוה,הבנתי שחודשיים הוא נמצא של ללא תשלום,ואחרי זה צריכים לשלם השתתפות 125 ש"ח ליום,האם אפשר לקבל הנחה שהתשלום יהיה בגובה של פנסיה שלו,ואם כן איזה מסמכים צריכים להגיש לבקשה תודה מילה

מילה שלום רב, חודשיים ראשוניים המטופל פטור מתשלום כנראה בשל ביטוח משלים בקופ"ח המבטחת. בבשקת ההנחה בתשלום השתתפות העצמית ניתן לפנות לקופ"ח המבטחת לזכויות החברים ( באמצעות הסניף המטפל של קופ"ח). לשם כך יש להגיש אשורי הכנסה של המטופל ושל בני משפחה מדרגה הראשונה, כלומר של אשתו וילדיו. ניתן להסתייע בתהליך בעובדת סוציאלית של המוסד. בהצלחה.

22/02/2017 | 09:26 | מאת: מילה

היי, תודה רבה על תשובה מדוייקת,.יש לי עוד שאלה בהמשך הנושא,חמי כבר קיבל הנחה מקופ"ח מכבי לתשלום בגין סיעודי,האם אפשר להפעיל ביטוח סיעודי של חמי שיש לה ממכבי ואם בכלל כדאי לעשות את זה? תודה מילה

הי מילה. בהמשך לשאלתך השניה בענין הביטוח הסיעודי של מכבי , הביטוח מוגבל מבחינת תקופת הזכאות בתנאי שחל מקרה ביטוחי ( מצב סיעודי) לכן כדאי לשקול היטב בענין מועד ההפעלה. בד"כ מפעילים את הביטוח לצורך כיסוי הוצאות עבור מטפל זר או מוסד סיעודי. בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב