הכונה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

06/08/2014 | 21:42 | מאת: מאור

שלום, סבי בן 84. גר לבד בבית, אלמן לפני חצי שנה הייתה לו חולשה, והוא אושפז והשתחרר. מאז גר אצל הדודה. כעת, הילדים החליטו להחזיר אותו הביתה. אתמול עבר ניתוח. כעת אבקש ייעות 1) האם החזרה לבית היא צעד צודק? בעיקרון הוא יבוא כל יום למישהו אחר. כיצד ניתן לעשות את התהליך הזה בצורה נכונה? 2) הם מתלבטים האם להחזיר אותו הביתה גבר באותו יום שהוא הולך - זאת אומרת, שאם לפני האשפוז הוא היה אצל הדודה עכשיו הוא יחזור הביתה. האם כדאי לשים אותו כמה ימים במצב לפני, זאת אומרת שיחזור לבית הדודה כמה ימים ורק אחכ הביתה, או ישר הביתה. כמו כן, כמה זמן מראש צריך להודיע לו? מה יותר טוב מנטלית? חזרה לשגרה של בית אחר ואז לחזור למצב לפני חודשים של לגור לבד, או ישר לחזור לגור. כמה ימים לפני צריך להודיע לו שהוא חוזר? האם להודיע לו מיד בשחרור שהוא הולך הביתה במקום לדודה זה צעד נכון? תודה

שלום מאור. מפנייתך עולה כי סבא שלך עבר ניתוח. אני ממליצה לפנות לעובדת סוציאלית של המחלקה בה הוא מאושפז לחשיבה משותפת ותכנון שחרור העונה על צרכיו. כעיקרון במידה וסבך צלול יש לשאול את דעתו לגבי יעד לשחרור. לרוב המלצתנו לאחר אירוע חריף כגון אשפוז וניתוח להיות בקרב בני משפחה אשר יתמכו בחולה הקשיש ויסייעו במילוי צרכיו. וכמובן לתכנן המשך טיפול ומעבר לביתו בשיתוף מלא עם סבך. בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב