שנודה

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

10/05/2014 | 21:52 | מאת: שרון

שלום ,לסבתי בת 97 אישה חזקה שמטופלת במחלקה סיעודית בבית אבות חלה החליטו לתת לה הזנה דרך זונדה לאחר שלא ממש אכלה בשבועות האחרונים , כמו כן שמו לה כפפות על מנת למנוע ממנה להוציא את הצינור הבעת התסכול בעניה ניכרות היטב והיא חשה מושפלת ללא ספק רציתי לדעת עם חוסר תחושת הרעב וחוסר רצון לאכול הם מחייבים לשים תזונדה ? אם דרך הטבע הזדקנה מבטלת את תחושת הרעב בגיל מתקדם זה ..... האם ההזנה דרך זונדה היא למעשה התערבות / דחייה של תהליך המוות של האדם בגיל מתקדם זה ?( סבתא שלי לא חולה בשום מחלה ) אנו מבולבלים וכולם מבינים שהיא לקראת הסוף אך רוצים לתת לטבע לעשות את שלו ללא השפלה ותסכול של הסבתא עי תזונה מלאכותית אשמח לדעה אובייקטיבית בנושא

שלום שרון. את מביעה את הכאב והתסכול ממצבה של סבתך. ברור כי ההזנה באמצעות צינור היא לא ההזנה טבעית ומועדפת. אך זאת פעולה הכרחית להצלת חיים ומניעת מוות מרעב ,וכמובן היא פעולה מאריכת חיים. תתייעצו עם צוות סיעודי ורפואי בבית האבות לגבי אפשרויות הזנה אלטרנטיביות במידת האפשר ( למשל השתלת גסטרוסטום). בהצלחה.

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב