בעיות מצטברות

דיון מתוך פורום  ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב

17/11/2013 | 19:48 | מאת: המדפחה

אבי בן 80 בעיות רפואיות רבות אבל הולך ומתפקד יחסית עצמאית! הוכ מסרב לקבל עזרה אימי נפטרה! בשום דרך! הוא מאבד דווי משקל נפצע! נפל באמבטיה! עולה על סולם לבד! הוא לא זוכר הרבה דברים! איש מאוב מחמד לאנשים אבל מגיב בצורה קשה לקרובים תרגז שמעירים לו כבנו כאן בעבר שהוא לוקח תרופות משכן שמשגע אותו הוא מופשע מהסביבה משנה דעה והכי קשה הוא עונה לאנשים בטלפון בלי לדעת עם מי הוא מדבר ואחר כך מספר שמשהו צלצל וכו' כל הזמן יש בעיות וויכוחים שהוא טוען שזה לא חדוב ממינון תרופות ותרופות שהשכן מביא והעדר בקרה על אנשים שמתקשרים הצענו שיקח שם וטלפון ואנו נדבר לא עוזר הוא מתנדד בפועל עונה דברים הפוכים ובכך נגרמות בעיות בירוקרטיות קשות! הוא טוען שהוא לא זכר הנושא למרות ששוחננו איתו יום לפני! הוא מסרב לתף פעולה בכל תחום לא אוצ לחצן מצוקה פשוט מבוי סתום! מתחיל לאבד אמון! הצעתי שניקח עורך דין שיטפל בכל ! מאוד כואב לתאר מצב כזה אבל אנו אובדי עצות זה הפך למסביב לשעון כל המשםחה סביב הבעיות האלה! איך מתקדמים מפה? הוא לא רוצ. כחום שום שינוי הכל בסדר לדעתו!

18/11/2013 | 08:35 | מאת: גליה בן ארי

שלום רב, מדבריך ניכרת מצוקה קשה.רצוי לשוחח עם השכן ולבקש אותו שלא לתת שום טיפול תרופתי לאביך.ביחד עם רופא מטפל לברר את הטיפול לו הוא זקוק ולסייע לו לסדר את התרופות הנחוצות לו.הייתי ממליצה לפנות לשירותי הרווחה במקום מגוריו של אביך ולקבל מהם סיוע. יצירת קשר עם איש מקצוע עשויה לעזור לכם ולו ולשכנע אותו בהדרגה לקבל סיוע,כמו כן להעריך את מצבו הקוגניטיבי של אביך. ייתכן כי יש מקום למנות לו אפוטרופוס על מנת לקבל החלטות במקומו.חשוב שתמשיכו להיות בקשר אינטנסיבי עימו על מנת לזהות מצבי סיכון להם הוא נתון. כל טוב.

18/11/2013 | 09:12 | מאת: מי מיעץ

הוא בהיר בסיסית בחשיבה מתנגד לכל פעולה שתקח ממנו שליטה ובמקביל אין לו בעית תפקוד תנועתית כך שכל גורם לא יראה בעיה אבל בפועל יש בעיה! לא מוכן להכיר בכל גורם חיצוני לא מוטפלת לא יעוץ לא עצות! כל פעולה נגדו כבכול מעוררת לחץ וחשדנות! חשבתי להציע שיבחר עורך דין בעצמו וזהו

20/11/2013 | 12:12 | מאת: גליה בן ארי

אם הקשיש הינו צלול, יש לו זכות החלטה לגבי כל הקשור לחייו. אינני רואה דרך בה עו"ד יסייע. עדיין אני ממליצה להעזר בעובד סוציאלי מטעם שירותי הרווחה, יתכן כי איש מקצוע ולא בן משפחה יצליח ליצור אמון עם אביך ובהדרגה לסייע לו. בהצלחה!

מנהלי פורום ייעוץ והכוונה - טיפול סיעודי וגיל הזהב