הניאופטיה - האם כדאי ?

דיון מתוך פורום  מכבי טבעי - רפואה משלימה

17/08/2011 | 00:07 | מאת: עמיר

שלום, לאחרונה אני סובל מבעיה רפואית מסויימת. חבר קרוב שאני מאד מאד מעריך, המליץ לי על שיטת ריפוי חדשה בשם "הניאופטיה". אין לי מושג מה זה אבל הוא שלח לי את דף ההסבר הבא: ************************************************************************************************************** הניאופטיה • זוהי שיטת ריפוי המבוססת על כמוסות המכילות דבש עם פטרוזיליה. מקור השם לטיני: הני = Apis mellifera פטיה = Petroselinum crispum • מספר עלי הפטרוזיליה הנמהלים בדבש מחושב בעזרת טבלה אשר נכתבה על ידי הרופא ( MD קונבנציונאלי!) ד"ר אייזנמן בשוויץ, לפני 400 שנה. • המינון המדוייק של הפטרוזיליה בדבש מחושב על ידי ההניאופט (אשר הוכשר לכך בלימודים קשים במשך 5 שנות לימוד!) ומבוסס על הספר הניאומדיקה שנכתב לפני 400 שנה וזה לאחר שמתקיימת שיחה כנה, רגישה ומעמיקה של 3 שעות בין ההניאופט למטופל (בניגוד ל 7 דקות המפגש בין רופא למטופל ברפואה הקונבנצינלית, 7 דקות שמתוכן הוא אפילו לא מסתכל על הפציינט בעיניים!) • מציאת המינון המדוייק של הפטרוזיליה בדבש מחושבת בקפידה ועל פי ראיה הוליסטית של המטופל כאדם שלם (ולא רק על פי הבעיה הספציפית אותה הציג המטופל...) ומותאמת למטופל על פי סיפורו האישי, מצבו הגופני וכמובן גם מצבו הנפשי-רוחני (מאחר ועל פי תורת ההניאופטיה, בניגוד לרפואה הקונבנציונלית, נפש האדם וגוף האדם-אחד הם!) • עוצמת הריפוי של הכמוסה ההניאופטית עולה ככל שמשקל הפטרוזיליה הנמהל בדבש קטן יותר. עירבוב הדבש והפטרוזיליה נעשה תוך כדי זימזום מזמורים שנכתבו לפני 400 שנה ומתועדים בספר הניאומדיקה. • נגיעה, ולו הקלה ביותר בכמוסות או קירובן למכשיר סלולרי או חשמלי אחר (המקרין קרינה מסרטנת!) מבטלת מייד את יעולתן לכן, יש להקפיד מאד לא געת בהן ולהרחיק ממכשירים. אסור לאכול שוקולד או קפה או מנטה או מנגו, 4 שעות לפני או אחרי נטילת הכמוסה. תיתכן החמרה לאחר נטילת התרופה, זוהי החמרה "בריאה" המהווה חלק מתהליך הריפוי. (תהליך הריפוי ההניאופטי "מוציא" את גורמי המחלה מן הגוף, בניגוד ל "הסתרת" סימני המחלה שנעשית ברפואה הקונבנציונלית!) • בניגוד לרפואה המערבית הקונבנציונלית, הכמוסה ההניאופטית אינה מזיקה. בניגוד לרפואה הקונבנצינלית לכמוסה ההניאופטית אין כל תופעות לוואי, והכי חשוב: ההניאופטיה מרפאה את המטופל מבפנים, על ידי חיזוק מנגנוני ההגנה והכוחות הטמונים בו (כן כן בכל אחד מאיתנו יש כוחות כאלו !) ולא על ידי הסתרת המחלה על ידי טיפול בסימפטומים (כפי שפועלת הרפואה הקונבנציונלית!). • שיטת הריפוי ההניאופטית עובדת כבר 400 שנה ! מאות אלפי אנשים מטופלים באמצעותה ורבים רבים מודים כי שינתה את חייהם, סוף סוף הביאה מזור לייסורים של שנים ! • שיטת הריפוי ההניאופטית הוכחה כיעילה גם בצורה מדעית, בניסויים קליניים רבים אשר בוצעו על ידי רופאים (MD !) קונבנציונלים. כדאי לקרא על מחקר החלוץ של ד"ר (!) ניכל יקיר אשר ביצעה ניסוי ב 5 מטופלים אשר העידו כי הכמוסות ההניאופטיות ממש שיפרו את הרגשתם, לאחר ששנים רבות סבלו מגירודים ואי נוחות בתקופת האביב. בעקבות מחקר החלוץ בוצע מחקר עם 500 נשים ותוצאותיו מדהימות עוד יותר. • במידה ולא תמצאו את פרסום המחקר של ד"ר (!) ניכל יקיר (המוכיח חד משמעית את יעילות השיטה!) עזבו את זה, כיוון ששיטת הריפוי הזו אינה קונבנציונאלית ולכן גם לא ניתנת לבחינה והוכחה בשיטות מדעיות קונבנציונליות. עובדה, זה עובד ומי שלא מאמין - מפסיד. • ההניאופטיה נמצאה (והוכחה מדעית !) כמטפלת ביעילות כמעט בכל חולי אפשרי כולל איידס, סרטן, דלקת קרום המח ועוד. כמוסות הניאופטיות ניתנות ונמצאו יעילות גם במקום חיסונים קונבנציונליים (המזיקים לגוף ופוגעים באיזון האנרגטי שלו!) ואנטיביוטיקה (המחסלת את המארג העדין של תאי הגוף שלנו!) ********************************************************************************************************* קראתי את ההסבר אבל זה נראה לי קצת ... מוזר. כמי שמצויים בעולם הרפואה האלטרנטיבית אשמח לשמוע את המלצתכם, האם כדאי להתחיל טיפול בשיטה זו ? בברכה, עמיר.

עמיר שלום רב, עד מכתבך זה לא שמעתי על השיטה. על פניו נראה שהעקרונות דומים להומיאופטיה. שלחתי כבר שאלה לאחת ההומיאופטיות הבחירות בארץ, מקווה שאוכל לענות לך במהרה. הדבר היחיד שמפריע לי הוא מיעוט המידע על השיטה.גם בהומיאופטיה ישנם מחקרים ולא נכביר מילים על ריבוי העבודות בשאר תחומי הרפואה המשלימה. מקווה לשוב במהרה עם תשובה מלומדה, ד"ר צוונג-גונן

עמיר שלום רב, שאלתי מספר הומיאופטים לגבי השיטה- היא אינה מוכרת להם, לצערי לא אוכל לסייע הפעם, יום טוב, ד"ר צוונג-גונן

מנהל פורום מכבי טבעי - רפואה משלימה