במבה- מאיזה גיל אפשר לתת?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/03/2012 | 22:37 | מאת: עידית

הקטנה בת חצי שנה, התחילה לאכול מוצקים ואוהבת להחזיק אוכל ביד ולמצוץ (חלה, לחם, מלפפון). מתי אפשר לתת לה במבה? האם יש סכנת חנק?

עידית שלום, זה יופי שהקטנה מתקדמת לעבר האכלה עצמית - אך טוב את עושה שאת חושבת גם על סכנת החנק. למעשה תינוקות נמצאים בסכנת חנק מכל דבר מוצק - גם מלחם, חלה, מלפפון - וגם מהעוגיות המיוחדות לתינוקות שרשום על הקופסה כי ניתן לתת מגיל 6 חודשים. גם מבמבה תינוקות יכולים להיחנק. ולכן - בכל מקרה בה התינוקת המתוקה מתנסה במשהו מוצק - חשוב מאד שתהיי לידה . מעבר לכך - חשוב שגודל החתיכות יהיו קטנות יותר מגודל של מטבע של שקל - גודל קנה הנשימה של התינוקות היא בקוטר של מטבע שקל - ולכן אם הם נחנקים ממוצק בגודל של שקל ויותר - הסכנה לחנק חמורה ביותר! במידה ואת רואה שביתך למדה איך ללעוס את המוצקים בחניכיים (גם אם אין לה שיניים), עדיין כדאי תמיד לתת את המוצקים בהשגחה.לגבי במבה - אמנם היא נמסה בקלות בעזרת הרוק - אך גם במבה היא מזון מוצק ולכן נדרשת זהירות. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב