שינה אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/06/2011 | 13:37 | מאת: אמא דואגת

שלום ד"ר אני מתחילה ממש לדאוג יש לי בן בן חמישה וחצי חודשים שלא ישן כמעט, כשאני משתפת אנשים הם אומרים לי שאני חייבת לבדוק מה הבעיה והנה עכשיו אני מעיזה לשאול: התופעה היא לא חדשה אבל עד עכשיו התכחשתי לעניין... אני בזמן האחרון ממש עוקבת לפי השעון ושמתי לב שבעיית השינה שלו היא רצינית. בדר"כ הוא קם בבוקר בסביבות 4/5 והוא די רגוע הוא שוכב במיטה ומקשקש, אח"כ בסביבות 8:30 הוא מראה סימני עיפות והוא הולך לישון אך לא יותר משעה (ברוב הפעמים 40 דקות גג!!) חשוב לי לציין שבזמן השינה הוא מתעורר הרבה פעמים וצריך להביא לו מוצץ או לנדנד אותו קצת. הפעם הבאה שהוא ישן זה בסביבות 12 גם ל40 דקות אח"כ בערך ב- 2 בצהרים הוא ישן גג שעה וחצי והשינה הבאה שלו היא ב7 בערב לשנת לילה שבה הוא מתעורר בערך כל שעתיים שזה בסדר גמור לדעתי. הבעיה העיקרית שלי זה לא שהוא ישן קצת אלא זה שבזמן השינה הוא מתעורר המון ומאוד רוצה להמשיך לישון אך אני מרגישה שמשהו מפריע לו. עלי לציין שבזמן שהוא לא ישן הוא משחק יפה ואוכל טוב. האם יש צורך לפנות לבדיקות מסוימות ? מה היא דעתך? תודה מראש.

אמא דואגת יקרה, אין ספק שניתן להבין את דאגתך - בייחוד שהקימות המרובות של תינוקך - גורמים גם לך להחסיר שינה וזה מאד קשה! בעניין השינה במהלך היום - נראה כי הוא ישן מספיק עבורו - נכון שיש תינוקות שישנים רצף ארוך יותר של שעות ביום, אך גם לישון 3 פעמים במהלך היום ברצף קצר יותר זה תקין - בייחוד שתינוקך במהלך היום משחק ואוכל ואינו מראה סימנים ששינה קצרה מפריעה לו בהתפתחותו. לעומת זאת, שנת הלילה יותר בעייתית - בסה"כ הוא ישן מספיק שעות ליליות מ7 בערב עד 4/5 בבוקר - כ10 שעות שינה. אך תינוק בן 5 וחצי חודשים לא צריך להתעורר כל שעתיים - לא לאוכל , לא למוצץ, ולא לידיים של אמא. לתינוקות יש מחזורי שינה קצרים יותר ממבוגרים, ועקב כך גם תכופים יותר. לכן, יש לו סיכוי להתעורר יותר פעמים - בין מחזור שינה אחד למשנהו. יתכן, כי כך בדיוק הוא עושה - הוא מתעורר בין מחזור שינה אחת למשנהו, ואנחנו מפרשים את הבכי של ההתעוררות בדרישה למשהו (מוצץ,ידיים, אוכל), אך אם היינו מניחים לו כמה דקות בלי לגשת אליו - הוא היה נרדם חזרה. כלומר, יתכן ותינוקך סיגל לעצמו הרגלי הירדמות המצריכים התערבות של הורה, ואנו רוצים כעת ללמד אותו להמשיך לישון (ולהירדם חזרה בין מחזור שינה אחת למשנהו) גם ללא עזרה. כל מה שצריך לעשות - זה לא לרוץ אליו כל כך מהר כשהוא מתעורר בהתעוררויות התכופות בלילה - להמתין ולראות האם הוא מצליח להירדם חזרה. במידה ואת חוששת שמשהו אכן מפריע לו ושגורם לו להתעורר תכוף בלילה - כדאי להתיעץ עם הרופא ילדים המטפל לשלול סיבה רפואית לקושי בשינה רציפה - למשל דלקת אוזניים.כמו כן, ניתן להתייעץ עם רופא הילדים בקשר להפנייה למרפאת השינה - לבדוק האם יש בעיה מעבר להרגלי הירדמות. שיהיו לכם לילות שקטים וטובים!

מנהל פורום טיפת חלב