תזונה ושיניים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/10/2011 | 00:16 | מאת: טלי

שלום ביתי בת 3 חודשים ושבועיים בערך. הזמן האחרון היא משחקת עם הלשון באוזר החניכיים התחתונות.מריירת ומכניסה יד לפה.האם זה יכול להיות קשור לשיניים כל כך מוקדם?מה זהאומר לגבי מועד יציאתם? בנוסף - היא תמיד היתה אוכל בהנקות כעשרים דק' - עשר מכל צד.ובשבוע האחרון היא התחילה לקצר מאד אז זמני ההנקה.זה נראה לי שזה קורה בגלל גירויים והסחות דעת מהסביבה ולאחר שהיא מפסיקה היא לא מעונינת להמשיך.אני מרגישה שהיא אוכלת פחות.מה אפשר לעשות בנדון?האם אולי גם זה קשור לשיניים? ושאלה נוספת - ביתי ישנה לילות שלמים (משעה שמונה בערך עד 6 וחצי) כבר זמן רב.בלילות האחרונים החלה להתעורר כמעט כל שעה בלילה.לא בשביל לאכול אלא בשביל לקבל מוצץ ולהירדם בדרכ.האם גם זה קשור לשיניים?מה ניתן לעשות? תודה מראש טלי

טלי שלום,ביתך הגיעה לגיל המקסים של 3 חודשים! זהו גיל מקסים כיון שהם מתחילים אפילו לצחוק בקול, הם מתעניינים מאד בסביבתם, ומתחילים לשחק עם 2 הידיים - ולהכניסם לפה. בגיל זה התינוקת מצאה את קו האמצע שלה - והפה הינו מרכז קו האמצע - לכן היא מכניסה את הידיים לפה - וזה נפלא. היא גם מריירת הרבה - כיון שהפה כעת הפך להיות "מרכז העניינים" אצלה - והיא מייצרת עקב כך המון רוק - ומריירת את זה החוצה. בד"כ בגיל זה לא צומחות שיניים (אף כי עקב הכנסת הידיים לפה, וגירוד החניכיים והריור - אנו תמיד נוטים לחשוב שזה עקב בקיעת שיניים קרובה). שיניים ראשונות בוקעות בד"כ סביב גיל 6 חודשים - למרות שתמיד יש מקדימים - אז אי אפשר להיות בטוחים שזה לא שיניים...בכל מקרה חשוב לתת לה להכניס את הידיים לפה. זהו גיל מתאים גם ל"אוניברסיטה" כיוון שהצעצועים שבאוניברסיטה מגרים אותה להרים את הידיים למרכז. לגבי ההנקות - בהחלט יתכן שההנקות יתקצרו כיון שהיא מאד עירנית כעת לסביבתה. אך בד"כ זה לא משפיע על הגדילה שלה - כיון שבגיל 3 חודשים ההנקות הן אפקטיביות יותר - היא מצליחה להוציא את אותה כמות חלב בפחות מאמץ ובפחות זמן. לגבי שינה - שוב הסיכוי שזה קשור לשיניים - קטן (אבל תמיד כדאי לקחת את זה בחשבון). מתאים יותר שמשהו בהרגלי ההירדמות שלה השתבש - ולכן חשוב להחזיר אותה להרגלי שינה תקינים - לכן אם היא מתעוררת, מקסימום לגשת אליה, לטפוח לה מעט על הגב, ולצאת מהחדר. עדיף לא לתת לה את המוצץ - כי אז היא תעיר אותך בכל הזדמנות שהיא רוצה מוצץ - והיא תתקשה להירדם ללא מוצץ - והרגל הירדמות שגוי - אנו רוצים למנוע.המשך יום מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב