אוכל ויציאות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/10/2011 | 12:45 | מאת: מאיה

שלום רנה, בתי בת ששה וחצי חודשים, וכבר אוכלת כמעט שתי ארוחות של מוצקים. ארוחות מבחינתה- בערך 100 מ"ל. שאר הארוחות הן הנקה. האם צריך לתת בשר/ עוף כל יום? או שאפשר כמה ימי הפוגה בהם אפשר לתת אפונה למשל. מתי אפשר לתת קטניות? האם מותר כבר תמרים? ובאופן כללי- האם את ממליצה על הספר "טעמים ראשונים" מבחינת ההנחיות לסדר הטעימות- מבחינת גילאים? בנוסף, היציאות שלה השתנו ועכשיו זה גללים- אבל ביחיד קטנטן. האם נורמאלי או שזה לא טוב. לפירות אני מוסיפה כפית טחינה גולמית משומשום מלא. אני מקפידה גם כי הפסקתי לתת לה טיפות ברזל כי הן עשו לה בלאגן בבטן. האם בסדר או שחסך בטיפות זו בעיה. (את יכולה לענות לי ישירות למייל, אם מעדיפה) תודה

מאיה שלום,איזה כיף! כבר בת חצי שנה!איך הזמן עובר מהר - כשנהנים! לגבי התזונה - טוב שאת הבנת שארוחה מבחינתה - זה 100 מ"ל - כי זה מה שהיא משדרת שמתאים לה, וזה בסדר גמור להשלים אח"כ עם הנקה בהתאם לדרישתה. ההמלצה היא לתת מנת עוף /בשר לפחות 3 פעמים בשבוע (זה גם מה שמומלץ לתינוקות הנמצאים במעונות המגישים אוכל פרווה מטעמי כשרות - להוסיף להם 3 פעמים בשבוע עוד ארוחה בשרית) . ביתר השבוע בהחלט ניתן לגוון עם תזונה אחרת בעלת תכולת ברזל גבוהה - כגון קטניות (בהחלט מומלץ להוסיף לתפריט מגיל 6 חודשים) - אפונה, חומוס, עדשים,שעועית, ירקות ירוקים - כגון ברוקולי, תרד. ניתן להוסיף גם לפירות - מזונות עשירים בברזל - כגון תמרים, וכן שקדיה (זהו ממרח שקדים שקונים בבתי הטבע - דומה מאד לטחינה שעשוייה משומשום, אך השקדיה עשוייה משקדים - יש לו טעם מתקתק יותר ולכן משתלב מצויין עם פירות. אני ממליצה להוסיף לכל ארוחה אפשרית גם ירקות/פירות המכילים ויטמין C - כיון שברזל מהצומח נספג טוב יותר כאשר הוא ניתן בצמוד לויטמין C - ולכן ניתן להוסיף עגבנייה למרק, או מיץ תפוזים/קלמנטינות לפירות. זה גם יכול לתרום לשיפור היציאות מבחינת מרקם רך יותר לעומת הגללים. בכל מקרה - כל שינוי של תזונה יכול בהחלט לגרום לשינוי ביציאות - מבחינת כמותם, מרקם ואף ריח. לגבי הפסקת הברזל -יש ברזל חדש בשוק של מכבי CARE שנקרא פרי-קאר. ניתן לנסות אותו. במידה וכבר ניסית וזה גם עושה לה "בלאגן" בבטן - חשוב פשוט להמשיך להקפיד על מזון יומי שמכיל ברזל - כפי שציינתי לעיל - ובגיל 9 חודשים לעשות ספירת דם - כדי לודא שאין אנמיה. נשיקות והמשך חג שמח!

16/10/2011 | 20:53 | מאת: מאיה

שלום רנה, מצטערת על הקרירות... העייפות, אוי העייפות... אנחנו מתראות בקרוב- עוד שבוע! כבר התגעגעתי... וכן, גם אני עוד לא מאמינה שכבר עברה חצי שנה...והכי חשוב- אני עדיין איתה בבית! אחזור בקרוב. שלוש שאלו קטנות- האם התכוונת לבשל את העגבניה עם המרק? הויטמין סי לא נעלם בבישול? אנו הולכות לעשות ביחד חיסון נגד שפעת- האם צריך טווח מחיסוני חצי שנה? לגבי השקדייה- מצאתי משהו דומה, החברה הספציפית הזו לא היתה, האם בסדר לתת כפית טחינה וכפית שקדימון עם הפרי? הקטנטונת מאוד אוהבת טחינה! תודה על הכל! וחג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב