גזים לתינוק בן 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/06/2011 | 11:05 | מאת: ליאת

הילד שלי סובל מכאבי בטן ונפיחות בעיקר משעות הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות הוא אינו יכול לסיים בקבוק תמ"ל מיכוון שהוא מתפתל וזה מפריע לו לשתות ת האוכל בצורה שקטה בבקרים הוא אוכל 180 בסדר גמור יש גם לפעמים בקרים שגם כואב לו הבטן וגם אז הוא חסר מנוחה יש ימים יותר חריפים ויש ימים פחות מתי נגמר כל עניין הגזים? לקחתי אותו לרופא והוא המליץ לי להחליף את המטרנה ללא לוקטוז האם זה לא יפגע בעתיד ביכולת הילד לספוג מוצרי חלב ?

07/06/2011 | 11:10 | מאת: ליאת

בנוסף ליד כבר בשלבי בקיעת שיניים ראשונות,והוא גם שותמ מים בין הארוחות .

07/06/2011 | 11:10 | מאת: ליאת

בנוסף ליד כבר בשלבי בקיעת שיניים ראשונות,והוא גם שותמ מים בין הארוחות .

ליאת שלום,קשה מאד לראות את תינוקך סובל מכאבי בטן כשאין לנו פתרונות קסם להקל עליו. בד"כ כאבי בטן מגזים הקרוי "קוליק" חולף עד גיל 3 חודשים - אבל לכל כלל יש גם יוצאים מן הכלל - ויש תינוקות שממשיכים לסבול גם בגיל 4 חודשים ורק לקראת חצי שנה - יש הקלה. סביר להניח כי זה קשור לבשלות של מערכת העיכול , ותינוקך כנראה עדיין צריך קצת זמן ל"צאת מזה". רופא הילדים המליץ ובצדק לנסות תחליף חלב ללא לקטוז (יש גם "מטרנה ללא לקטוז" וגם סימילק ללא לקטוז"סימילק טופ פרי") - סוכר החלב "לקטוז" זקוק לאנזים "לקטאז" שנמצא במערכת העיכול - כדי להתפרק. יש תינוקות שמערכת העיכול שלהם עדיין אינה בשלה - ואז אין מספיק לקטאז כדי לפרק את הלקטוז - הלקטוז הלא מפורק בהחלט יכול לגרום לכאבי בטן , ולגזים.בהחלט כדאי לנסות פורמולה ללא לקטוז לתקופה - ולעקוב אם יש הקלה באי נוחות שהיתה קיימת עד כה. במידה ויש הקלה, אני ממליצה להמשיך עם הפורמולה ללא לקטוז עד גיל 6 חודשים ואז לנסות שוב פורמולה רגילה.ברוב המקרים - רגישויות המתחילות בשנת החיים הראשונה גם מסתיימים עד גיל שנה-3 שנים - כך שאינך צריכה לדאוג לאי סבילות מתמשכת לחלב. ציינת כי תינוקך החל בבקיעת שיניים - זה כשלעצמו יכול לגרום לחוסר שקט! יש לציין כי בגיל זה תינוקות מכניסים את שני ידיהם לפה, מגרדים בחוזקה את החניכיים - ומריירים המון. זה לא בגלל השיניים (הגיל הממוצע לבקיעת שיניים ראשונות הינו גיל 6 חודשים - אך כפי שציינתי בתחילה תמיד יש יוצאים מן הכלל ואולי בנך הוא מן המקדימים בבקיעת שיניים). בכל מקרה אם זה גזים - אתם כבר עברתם את רוב התקופה הזו - אז תחזיקו מעמד!

09/06/2011 | 11:24 | מאת: גילי

הקטן שלי סבל מקוליק קשה והעברנו אותו למטרנה ללא לקטוז, אח"כ חזרנו בהדרגה לחלבית, ממליצה בחום, זה מאוד מקל עליהם.

מנהל פורום טיפת חלב