משך הנקה אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/09/2011 | 20:48 | מאת: מוניקה

היי רנה, תגובותייך כל כך עוזרות ומעודדות ולכן עוד שאלה- הילדה יונקת הנקה מלאה העולה לי ביזע ודמעות- אני מאוד סובלת ומשתמשת בפטמות סיליקון לאחר שכבר נעזרתי ביועצת הנקה, רופא משפחה, מומחה לעור ורופא נשים. כיום אני מורחת בין לבין ויטה מרפן שקצת מקל. השאלה שלי היא בעצם- הילדה יונקת המון המון זמן- קרוב לשעה בכל ארוחה. יש לציין כי היא באמת אוכלת ולא נרדמת בדרך כלל. אמרו לי להגביל אותה ל-20 דקות בכל צד. אני עושה זאת אבל זה לא ממש מקל על הכאבים שלי. האם יש דרך או אפשרות בגיל חודשיים לקצר עוד את משך ההנקה שיהיה יותר אפקטיבי ויכאב פחות? תודה ושנה טובה

מוניקה שלום! אני מורידה בפנייך את הכובע- כל הכבוד על הדבקות בהנקה למרות הקשיים - זה אינו דבר של מה בכך !אינני מכירה דרך נוספת להורדת משך ההנקה - סה"כ 20 דקות מכל צד בגיל חודשיים - עדיין בגדר הסביר (ובטוח שיש לך איזה שכנה שמניקה 5 דקות מכל צד וזה מספק את התינוק - אבל זה תמיד אצל השכנים...אצל אנשים "רגילים כמונו" זה לוקח יותר זמן !). פתרון אחד זה לנסות לשאוב חלב - ולתת לה חלק שאוב - כך אולי תוכלי להוריד את מספר הפעמים שהיא יונקת ישירות ממך - ובכך להוריד את הכאב. אופציה נוספת - יש נשים שסובלות מהיצרות של כלי הדם בקצוות הגוף בעת קור - זה עלול לקרות גם בפיטמה - ואז החיבור והניתוק של התינוקת מהפיטמה מאד כואבים - כיון כשלפיטמה קר (וזה לא צריך להיות קפוא בחדר - מספיק שאת פותחת את החזיה) - הפיטמה הרגישה תרגיש את ההבדל בטמפרטורה - ומיד כלי הדם יתכווצו - ותרגישי כאבים .(בעת קור עז למשל, קצות האצבעות של הידיים והרגליים ממש יכחילו - וברגע שמתחמם בחזרה - הצבע חוזר אליהם - כי כלי הדם נפתחו). כדי למזער את הרגישות הזאת - ניתן לחמם את הפיטמה על ידי מגבת שחוממה במים, שמניחים על הפיטמה לפני ההנקה, ושוב כנ"ל מיד אחרי ההנקה - להניח משהו מחמם על הפיטמה. מעבר לכך , אני מציעה שתתיעצי עם יועצות ההנקה בפורום הנקה שבאתר זה - אולי הן תוכלנה להוסיף מנסיונן. בהצלחה! שיהיה יום מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב