צינון ופליטות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/06/2011 | 10:41 | מאת: טלי

שלום רב, בתי בת 5 וחצי חודשים,היא אוכלת מטרנה + 2ארוחות חלב שאוב אחרי 5 חודשים של הנקה מלאה, ב4-5 ימים אחרונים היא מצוננת עם אף סתום ולפני כ3 ימים היא התחילה לפלוט המון ישר אחרי ההאכלה כשאני מרימה אותה לגראפס , זרם חזק שאפילו יוצא מהאף, זה לא קורה בכל ארוחה אבל לפני היא כמעט ולא הייתה פולטת בכלל. השאלה אם זה קשור לזה שהיא מצוננת וקשה לה לנשום כשהיא אוכלת? או שזה דורש בדיקות אחרות? תודה מראש

טלי שלום, צינון בגיל זה בהחלט יכול לגרום לעליה בפליטות ובהקאות - עודף הליחה שמצטבר בדרכי הנשימה העליונות ,והנסיונות להיפטר מהליחה גורמים לתינוק לפלוט ואף להקיא. טוב שאת ממשיכה לתת כמה בקבוקים של חלב אם שאוב - הנוגדנים בחלב האם יעזרו לתינוקת שלך להתגבר על הצינון מהר יותר. אם הצינון מקשה עליה לאכול עקב האף הסתום - ניתן לטפטף כמה טיפות מי מלח לאף - קצת לפני ההאכלה - זה יגרום לה להתעטש וכך להוציא את הנזלת שהצטברה באף - ואז יוקל עליה הנשימה בעת ההאכלה. במידה ואת רואה שיש ירידה בתיאבון, או קושי בשינה או עליה בחום - כדאי לפנות לרופא הילדים המטפל.תרגישו טוב!

מנהל פורום טיפת חלב