טעימות לתינוק בן 4 חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/03/2014 | 15:58 | מאת: אמא

שלום לך התינוק שלי נולד במשקל 2.800 בניתוח קיסרי בשבוע 38 כי היה לי רעלת הריון הוא עכשיו שוקל 6.900 הוא אוכל טוב ברוך השם אני נותנת לו סמילק יש לי שאלה האם אני יכולה להכניס לו טעימות עכשיו אם כן מה אני יכולה להכניס לו ואיך אני עושה את זה ואך מכינה כי זה ילד ראשון אחרי 12 שנה תודה

שלום! המלצות משרד הבריאות הן שהאוכל העיקרי של תינוק עד גיל 6 חודשים הינו חלב הנקה או תמ"ל. אין צורך לתת טעימות לפני כן (עד לפני שנה הנוהל היה כן להתחיל בטעימות מגיל 4 חודשים אבל נוהל זה שונה לפני שנה), ובמידה ונתת לטעום לפני כן- אז לא לפני גיל 4 חודשים ורק בכמויות מזעריות. ולכן, אפשר להמשיך עם הסימילק גם בלי לתת לטעום. אך אם את רואה שהמתוק מתעניין במה שאתם אוכלים, ניתן לתת לו לטעום בכמות של עד 2 כפיות ליום. הרעיון של הטעימות הינו לחשוף אותו לטעמים ולא בתור תזונה. ולכן דוגמא לטעימה היא - אם את עושה סלט ירקות רגיל , ומתבלת בשמן זית, מיץ לימון , מלח , פלפל - את יכולה לשים את האצבע שלך בתוך הרוטב - ולתת לו ללקלק את האצבע שלך. כנ"ל לגבי תבשיל עם רוטב - למשל אם את עושה כדורי בשר עם רוטב עגבניות - את יכולה לתת לו לטעום מהרוטב. הכמות היא ממש מזערית .יוצא דופן אחד שאסור לתת לטעום עד גיל שנה - זה דבש! תהני מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב