משקל - בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/03/2014 | 08:21 | מאת: שושי

שלום רב, אחרי ביקור (מדאיג מעט) בטיפת חלב בניבן חצי שנה, גובה 67 ומשקל 7255, יונק הנקה מלאה (רק לאחרונה התחלנו מוצקים), האחות אמרה כי המשקל נמוך וקבעה לנו תור לעוד חודש לשקילה חוזרת. היא גם אמרה כי ייתכן שאין לי מספיק חלב ולכן הוא לא עולה במשקל וייעצה לי להוסיף לו מטרנה לילה טוב... האם אכן המשקל נמוך והאם עליי להוסיף לו תמ"ל בנוסף להנקה? תודה מראש שושי

שושי שלום, קשה לתת תשובה מדוייקת לגבי אחוזוני הגדילה - כי צריך לקחת בחשבון גם את העקביות בגדילה של בנך המתוק ולא רק את האחוזוני גדילה בהם הוא נמצא כעת . כלומר, במשקל בנך נמצא על אחוזון 10-25 - שזהו אחוזון תקין לגילו, ואילו בגובה הוא בין אחוזון 25-50 - גם כן אחוזון תקין לגילו - השאלה איפה הוא היה לפני חודשיים - והאם יש ירידה באחוזוני הגדילה שזה מה שהדאיג את האחות. כיון שעד כה ינק הנקה מלאה(וכל הכבוד לך על זה!!), והוא כעת נמצא בדיוק בתקופה של התחלת מזונות משלימים כמו מרק עוף עם ירקות ופירות - מומלץ דוקא לתת לו את הקלוריות "החסרות" במרק ובפירות ולאו דוקא להוסיף בקבוק של מטרנה לילה טוב- כי זה יכול להפחית את ההנקה אף יותר. חשוב לגוון את המרק עם עוף/הודו/בקר, עדשים, אפונה, אורז ואפילו פסטה. ובפירות ניתן לגוון ולהעשיר על ידי אבוקדו, שקדיה וכו'. במידת הצורך ניתן לתת מנה של דייסה - בכפית - ואז רצוי דייסות דגנים למיניהם .בעוד חודש כשתגיעי להערכת גדילה בטיפת חלב - תוכלו שוב לבחון האם החשיפה למזונות משלימים שיפר את המצב של עקומת הגדילה, ואם לא - אפשר לשקול שילוב מטרנה שוב. בינתיים - הרווחת עוד חודש בלי תוספת תמ"ל.

מנהל פורום טיפת חלב