חיסון לגיל שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/03/2014 | 23:05 | מאת: חן

היי הבת שלי אמורה לקבל חיסון של גיל שנה ביום חמישי וביום שבת אנחנו מתכננים לחגוג לה יום הולדת, לדעתך יש חשש שלא תרגיש טוב ביום הולדת בגלל החיסון? כדאי להזיז אותו? תודה!

חן שלום,תופעות לואי של חיסוני גיל שנה מגיעות ב2 מועדים. המועד הראשון - ב48 שעות אחרי החיסון - תופעות של חום וחוסר שקט כתוצאה מחיסון המחומש - מנת הדחף - על כן יתכן ותהיינה תופעות עדיין בשבת וזה יכול להעיב על שמחת יום ההולדת. המועד השני של התופעות זה בין 5-14 יום מהחיסון - תופעות של חום, פריחה , נזלת - אלה התופעות מחיסון חצבת/חזרת/אדמת /אבעבועות רוח - כיון שמועד הופעת התופעות הוא רק חמישה ימים אחרי החיסון זה לא אמור להפריע לחגיגה. שיהיה יום הולדת שמח!

מנהל פורום טיפת חלב