מטרנה ללא לקטוז קומפורט

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/03/2014 | 22:39 | מאת: שיר

שלום רב, ביתי בת שלושה חודשים, מי זה חודשיים וחצי היא מקבלת פורמולה ללא לקטוז של מטרנה בהמלצת רופאת הילדים, לאחר שסבלה מגזים מרובים אי שקט ושתי יציאות עם סימני דם . אכן היה שיפור ניכר . לפני יומיים בגיל שלושה חודשים הגענו לטיפת חלב לבדיקה של רופאת הילדים ששאלה מה הילדה אוכלת הסברתי לה והיא אמרה לי מה פתאום היא מקבלת כל כך הרבה זמן מטרנה ללא לקטוז זה לא בריא וגורם לחוסר ספיגה של סידן . והיא הלחיצה אותי מאוד התקשרתי לרופאת הילדים בקופת חולים והיא אמרה לי לנסות לחזור בהדרגה לפורמולה הרגילה מי זה כמה ימים שאני נותנות לה בהדרגה אך בזמן ההאכלה היא בחוסר שקט לכן הנני יודעת כיצד לנהוג?? עצתך הדחופה !!!!!! האם לחזור רק לפורמולה ללא לקטוז ? האם זה באמת מסכן את הילדה ? לשלב בניהם??

שיר שלום, סליחה על העיכוב במענה. אכן ללקטוז שבחלב אם /תמ"ל יש 3 תפקידים עיקריים. הוא מספק כ40% מכמות האנרגיה שהתינוק צורך, הוא מגן על המעי מפני חיידקים "לא ידידותיים" ובמסגרת ההגנה על הפלורה של המעי - יש שיפור בספיגת זרחן ומגנזיום. במטרנה אקסטרה קייר קומפורט - אכן אין לקטוז - ובמקומם יש סוכרים אחרים שיספקו את אותם 40% של אנרגיה במקום הלקטוז. ויש גם פרוביוטיקה - וזה מהווה את התחליף של הלקטוז בהגנה של המעי של התינוק מפני חיידקים "לא ידידותיים" - וזה כשלעצמו עוזר בספיגת הזרחן והמגנזיום. לכן אם השימוש בפורמולה ללא לקטוז גרמה להקלה בסימפטומים של אי סבילות ללקטוז - ואף אחרי נסיון לחזור לפורמולה רגילה - היתה שוב החמרה - רצוי להישאר עם הפורמולה ללא הלקטוז ולא לאתגר את המעי של התינוק בפירוק וספיגה של לקטוז שגורם לו חוסר שקט ואף צואה דמית. אחרי חודש חודשיים, כשהתינוק גדל , גם המעי גדל ומתפתח ואז אפשר לנסות שוב פורמולה רגילה ולקוות שאכן הבעיה במהלך החודשים הללו חלפה.

מנהל פורום טיפת חלב