חבל הטבור

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/02/2014 | 14:49 | מאת: יעל

שלום. נולד לי תינוק ואני נמצאת בחו"ל. חבל הטבור עדיין לא נפל. נתנו לי כאן הוראות קצת מוזרות לטיפול בחבל הטבור (ואני לא זוכרת כזה דבר מהלידה הקודמת). מה הטיפול שאני צריכה לעשות עד שזה נופל? והאם צריך לטפל גם אחרי שזה נופל? וגם - רק לוודא שאני זוכרת - שתי טיפות ויטמין D ליום, נכון? תודה.

01/03/2014 | 18:38 | מאת: יעל

עדכון - השאלה כבר לא רלוונטית. חבל הטבור כבר נפל - היה הרבה יותר מהיר ממה שציפיתי... תודה בכל מקרה.

יעל שלום,לגבי ויטמין D - בארץ ההנחיות הן 400 יחידות בינ"ל (IU) של ויטמין D ליום החל מהלידה- שברוב החברות זה 2 טיפות - אם כי בשנה האחרונה יש תכשירי ויטמין D - בהם יש 400 יחידות בטיפה אחת - ולכן צריך לשים לב לתכולה של התכשיר. בארה"ב לדוגמא - לא נותנים ויטמין D וברזל כמו בארץ - לעיתים מתחילים במולטיויטמין המכיל גם וגם .

מנהל פורום טיפת חלב