תינוק בן חמישה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/02/2014 | 18:08 | מאת: דנה

הבן שלי בן חמישה חודשים וחצי. התחיל השבוע גן (עשינו הסתגלות של שעתיים, ארבע שעות, שש שעות, יום מלא) מהרגע שנכנס לגן הפסיק להתייחס אליי ואל בעלי. כשאני באה לקחת אותו הוא בקושי מחייך אליי אם בכלל לרוב מתעלם וממשיך לעשות את מה שעשה לפני שהגעתי. היום כשהגעתי לאסוף אותו הוא שיחק באוניברסיטה כשבאתי אליו הסתכל עליי לשניה והמשיך לשחק. כשניסיתי להזיז את הצעצועים משך יד לכוון המשחק ולא נתן שום יחס רק אחרי שהרמתי אותו חייך. בעלי תמיד משחק איתו בבוקר לפני שהולך לעבודה ואומר שגם מאז שנכנס לגן לא מתייחס אליו. למטפלות שלו בגן הוא ממש חייך כשהלכנו היום הביתה. על מה זה יכול להעיד? מה הסיבה לשינוי בהתנהגות?

דנה שלום, יתכן וזה הדרך שלו להביע את הקושי במעבר לגן - ושינוי המטפל העיקרי - שזה אתם ההורים, לגננות. אני ממליצה לדבר איתו כשאתם מביאים אותו לגן - ולהגיד לו שאתם הולכים לעבודה ואחרי העבודה אתם תחזרו. וכשאתם באים לקחת אותו - להגיד לו "הנה תראה באתי כמו שהבטחתי" - גם אם המתוק לא מבין את המילים הוא מבין את הטון דיבור - והוא יספוג את הביטחון שאת מקרינה במלל - וכמובן ללוות הכל בחיבוקים וליטופים. זה יעזור לו לעבור את תקופת ההסתגלות ביתר קלות - ולחזור להיות רגוע וחייכני גם כשאתם באים לקחת אותו מהגן. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב