תזונה לבן 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/02/2014 | 17:31 | מאת: גלית

בן 7.5 חודשים, 9 ק"ג. אוכל בבית כ-5 ארוחות ביום (בימים של גן יותר ארוחות בגלל השעות של הארוחות). סה"כ 3 ארוחות בקבוק ו-2 מוצקים, עם קצת נינושים בזמן ארוחת הערב שלנו לפני בקבוק הערב שלו. כמויות: תמ"ל אוכל בין 210-240, מרק/ירקות אוכל כ-200 גר'. האם הכמויות האלה סבירות או יותר מידי? כרגע הוא באחוזון 40 בגובה ואחוזון 70 במשקל, והייתה ממש קפיצה באחוזון המשקל בחודש האחרון (מ-50 בערך ל-70)

גלית שלום, כן , הכמויות הללו סבירות - סביר שהוא יאכל 5-7 ארוחות שמתוכם 3-4 ארוחות של הנקה/תמ"ל. כלומר, בבוקר ובערב תמ"ל בכמות שציינת. בגן ארוחת פירות , וארוחת צהריים עשירת ברזל (ירקות עם בשר ופחמימה), ואז עוד בקבוק בשעות אחה"צ המוקדמות. את הבקבוק הזה של אחה"צ המוקדמות אפשר להחליף ביוגורט, ובהחלט ניתן להמשיך ולתת לו טעימות מתוך ארוחת הערב המשפחתית - טעימות שיהפכו במרוצת החודשים הקרובים לארוחת ערב גם עבורו - חביתה/מקושקשת, טונה, גבינה, אבוקדו, לחם עם חומוס/טחינה וכו'. כל הארוחות של המזונות המשלימים אמורים להיות במנה של כוס - שזה בין 150-200 מ"ל בדיוק כפי שהוא אוכל. סביר כי ב3 החודשים הקרובים, הוא יתאזן על אחוזון המשקל - כיון שתקופה זו מתאפיינת בהתפתחות מוטורית - של זחילה, עמידה, להתיישב ואפילו הליכה בין רהיטים. בתיאבון לכם!

מנהל פורום טיפת חלב