אפטות בפה וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/02/2014 | 00:25 | מאת: טל

שלום מודאגת- בת שנתיים ושלושה חו': סובלת מאז חיסון לגיל שנה מהחום-מאפטות בפה באזורים שונים ובלשון פצעים שחלקם פתוחים וחלקם לבנים,ירוקים או אדמדמים-היא לעיתים אוכלת הכל עם זה אפחלו חומצי ולעיתים נורא סובלת ולא אוכלת דבר עם או בלי קשר לפצעים לא יודעת. בנוסף מתלוננת על כאבי בטן בצורה מאוד בוגרת וברורה ושמתי לב שבזמני צמיחת שיניים יוצאים הפצעים 1. האם יש סכוי לאיזו רגישות למזון שאליה קשורים הפצעים? 2. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לכך?ואיזה טיפול או בדיקות אפשר לבקש לפצעים ולבטן? עשינו תרביות ולא נראה כלום תודה מראש

שלום טל וסליחה על העיכוב במענה(תקלת מחשב...)בד"כ אפטות בפה הם ממקור ויראלי, ויתכן ובעת בקיעת שיניים כיון שהגוף מתמודד עם בקיעתם הוא חלש יותר מבחינת מערכת החיסון ולכן מתפרץ וירוס של אפטות בפה. אותו וירוס גם יכול לגרום לכאבי בטן - אך כאשר יש הישנות של מקרים של כאבי בטן - כדאי לעשות בירור מקיף בעזרת הרופא הילדים המטפל.בבדיקות הדם ניתן לבקש גם בדיקת דם לגילוי צליאק(רגישות לגלוטן), כדאי מאד לבקש ספירת דם רגילה ורמות ברזל - כי גם אנמיה יכולה לגרום להישנות אפטות בפה וכאבי בטן. תרגישו טוב!

מנהל פורום טיפת חלב