הסתגלות לפעוטון - תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/02/2014 | 11:21 | מאת: אמא מודאגת

שלום, התינוקת שלי בת 6.5 חודשים ולצערי המטפלת שבחרתי לה לא יכלה להמשיך איתנו לכן נאלצתי לשים אותה בפעוטון. כרגע בפעוטון יש 2 מטפלות על 11 תינוקות והתינוקת שלי זקוקה להמוןןןן תשומת לב היא נכדה וילדה ראשונה ותמיד קיבלה את כל החום והאהבה שרק אפשר. היא בוכה המון, אתמול הקיאה. מה הדרך הנכונה להיפרד ממנה בגן? האם אני צריכה פשוט ללכת או להרגיע אותה לפני כן? מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה ואיך אדע אם היא בסדר וההסתגלות קשה או שגן לא מתאים לה?

שלום וסליחה על העיכוב במענה(תקלת מחשב...). תינוקות בכל גיל יכולים להביע רגישות לשינויים בכל מיני דרכים - וגם תינוקת בת 6 חודשים יכולה להגיב בחוסר שקט ובכי בכניסה למשפחתון ושינוי דמות המטפל מהמטפל העיקרי שזו את למטפלת במשפחתון. כדי להקל על המעבר כדאי לעשות אותו בהדרגה - כלומר ביום הראשון לשבת איתה בפעוטון למשך שעה שלמה, ואחרי שעה אפשר לקחת אותה הביתה. למחרת - לשבת איתה שעה , ואז ללכת ולחזור אחרי שעתיים. וכן הלאה - כאשר כל פעם את מקטינה את זמן הנוכחות שלך בגן, ומרחיבה את השעות שבו היא לבד בלעדייך בגן. חשוב לפני שאת הולכת שתגידי לה שאת הולכת ואת תחזרי עוד מעט. וכשאת חוזרת - חשוב שתגידי לה - תראי חזרתי בדיוק כמו שהבטחתי. למרות שנראה כי בגיל זה היא לא ממש מבינה את המילים - היא סופגת ממך את טון הדיבור והביטחון שלך במה שאת עושה כשאת משאירה אותה בפעוטון. לכן כל כך חשוב להסביר לה למרות שהיא עדיין קטנטונת -בדיוק מה את עושה - כדי שהיא תחווה ביטחון בהישארות בפעוטון. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב