אמינות בדיקת שמיעה בטיפת חלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/02/2014 | 19:52 | מאת: נטלי

הייתי יחד עם בני בן השנתיים וארבע בטיפת חלב לשם בדיקת התפתחות וחיסון היא עשתה לו סוג של בדיקת שמיעה לטענתה הראתה לו 2 צעצועים עם מילים דומות ושהילד לא בחר בנכון היא דיברה איתי על מכון שמיעה אני חושבת שהבדיקה אינה אמינה ואינה משקפת כלום הילד בחר במה שבא לו לשחק ולמרות שטענתי בפניה כי היא זרה בעניו והוא אינו פתוח בהתנהגותו עם זרים היא טענה שזה לא משנה, אני אמא שבודקת כל דבר עם רופאים אך בדיקה זו ממש קוממה אותי עד כמה היא אמינה???

נטלי שלום,סליחה על העיכוב במענה(תקלת מחשב). בין גיל 2.4-2.6 מתבצעת בטיפת חלב בדיקת שמיעה ותקשורת - מטרת הבדיקה גילוי ילדים עם עיכוב ברכישת שפה. הבדיקה בנוייה מכמה שלבים - כולל אבחנה שמיעתית, שייכות, הבנה של חלקי דיבור , ודיבור מילולי. הבדיקה אמורה להוות מבחן סינון - ילדים ללא קושי או בעיה לא יתקשו במענה לחלקי הבדיקה וילדים עם קושי - יתקשו בחלק זה או אחר מהבדיקה. כמובן שיהיו ילדים ללא שום בעיה ברכישת שפה או בשמיעה שיתקשו בבדיקה - בעיקר בשל חוסר שיתוף פעולה - אפילו כפי שתיארת - לוקח זמן עד שהפעוט יוצר קשר עם האחות ולעיתים חצי שעה של ביקור לא מספקות ליצירת קשר זה וליצירת שיתוף פעולה בהתאם. לכן, בכל מצב שפעוט לא עבר את הבדיקה - מכל סיבה שהיא - חשוב לאחות לודא שאכן אין בעיה ברכישת שפה. השלב הראשון המומלץ במקרה זה הוא להזמין אתכם שוב כעבור חודש- חודשיים ולחזור על הבדיקה. במידה ושוב הפעוט לא משתף פעולה - האחות תמליץ לפנות לבדיקת שמיעה לודא שאין סיבה אחרת לקושי שלו באבחנה השמיעתית. המטרה של כולנו - גם אחיות טיפת חלב וגם ההורים זה לאפשר לפעוטים לרכוש שפה בקצב ובזמן הנכון ובמידה ויש בעיה להגיע לטיפול ולשיקום כמה שיותר מהר.

מנהל פורום טיפת חלב