גמילה ממטרנה והשפעת הברזל על היציאות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/02/2014 | 10:28 | מאת: ענת

הי,ביתי בת שנה ו 3 חודשים.ממתי כדי ורצוי להפסיק את המטרנה ? (היא שותה בבוקר מטרנה ואחרי ארוחת ערב כהשלמה ) ואיך עושים את זה ? ושאלה נוספת :בגיל שנה הפסקתי לתת לה ברזל.בעקבות ביקור עכשיו אצל רופאת ילדים היא המליצה לי לשוב ולתת לה ברזל.ההומגלובין שלה יצא בבדיקה האחרונה 11.8.האם יתכן כי בעקבות לקיחת הברזל שוב היציאות שלה נעשו יותר קשות ? תודה רבה.

ענת שלום,המלצת משרד הבריאות היא לתת תמ"ל עד גיל שנה ומגיל שנה אפשר לשלב חלב פרה. בכל מקרה אין בעיה להמשיך עם תמ"ל במידה והמתוקה אוהבת - אפילו עד גיל 3 שנים - ספיגה של סידן וברזל מתמ"ל טובה יותר מחלב פרה. רוב הילדים גומלים את עצמם בגילאים הללו - הם פשוט אוכלים הכל מתפריט המשפחה ואז פחות זקוקים לבקבוק בוקר וערב. אפשר להתחיל להציע כוס חלב בבוקר ובערב כחלק מארוחת הבוקר וארוחת הערב וזה יהווה חלק מתהליך הגמילה מבקבוק התמ"ל.לגבי הברזל - המלצת משרד הבריאות(המלצות חדשות יחסית) היא להמשיך עם מתן ברזל בכמות של 15 מג%(6 טיפות) עד גיל 18 חודש אם ההמוגלובין מתחת ל11 וMCV מתחת ל74 - יתכן וזו הסיבה שהרופא ביקש שתחזרו למתן ברזל (לא בשל רמת ההמוגלובין כי זה יצא בערך תקין אלא אולי בשל ערך הMCV.) היציאות יכולות להשתנות עם חשיפה מחדש לברזל - ויכולות להיות קשות יותר -בשל כך מומלץ לתת למתוקה לשתות מים במהלך היום, להעשיר את התפריט במזונות עשירים בסיבים כגון עגבניה, מיץ תפוזים,שבולת שועל וכו'.

מנהל פורום טיפת חלב