אכילה..

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/01/2014 | 12:16 | מאת: מאיה

שלום, בני בן שנה וחודש מסרב לאכול לבד. ואנו מאכילים אותו . באיזה גיל הילדים אוכלים לבד ? ואולי יש לך טיפים איך לגרום לו לאכול לבד מידי פעם..?

מאיה שלום, בגיל שנה וחודש זה בודאי סביר כי המתוק ירצה שיאכילו אותו - למרות שיש גם פעוטים שממש יתעקשו לאכול לבד אפילו בגיל זה. בגיל שנה וחצי מצופה כי הפעוט יאכיל את עצמו - עדיין בגיל זה רובם יעדיפו לאכול עם הידיים אם כי יש להם כבר יכולת להכניס את הכפית לפה בעצמם. לכן, כדי שהמתוק יחווה אכילה עצמאית - כדאי להושיב אותו בשולחן יחד עם המשפחה לארוחה המשפחתית - בד"כ ארוחת ערב, לשים לו כמה פריטים על השולחן שלו - כגון חתיכה קטנה של חביתה , או פשטידה, ובמקביל אפשר להמשיך להאכיל אותו. באופן איסטינקטיבי הוא ירים את האוכל ויכניס לפה - ומתוך ההתנסות הזאת והחיקוי של האנשים שיושבים סביבו הוא יתחיל להאכיל את עצמו. (לעיתים הסיבה לכך שהוא אינו מוכן לאכול לבד הוא הקושי שלו בחוש המגע - כלומר הוא אינו נהנה מהמגע של האוכל בידיים שלו - והפתרון לכך הוא חשיפה הדרגתית למגע הזה - כחלק מהארוחה המשפחתית. )

מנהל פורום טיפת חלב