מוצקים ועצירות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/01/2014 | 17:17 | מאת: ליאה

שלום רנה, בני בן חצי שנה, התחלנו בטעימות בערך לפני חודש וחצי. טעם כבר את רוב הירקות שמומלץ להתחיל איתם (דלעת, גזר, קישוא, בטטה ודלורית) ומבחינת הפירות- תפוח, אגס ואבוקדו. מאוד מתלהב מהאוכל, ולרוב בוכה כמסיים את מנת הטעימה ורוצה עוד (מקבל את הטעימה כחצי שעה אחרי בקבוק תמ"ל). הבעיה שלנו שבערך מתחילת תקופות הטעימות סובל לסירוגין מעצירויות. יש לציין שהתחלנו במתן טיפות ברזל בגיל 4 חודשים. בהמלצת רופא עשינו הפסקה במתן טיפות ברזל (כבר 3 שבועות) וגם הפסקות לסירוגין בטעימות. כמו כן אני נותנת לו מדי כמה ימים מיץ עגבניות מסונן או מי שזיפים. בשבועות האחרונים נוצר מצב שעוברים 2-3 ימים ללא יציאות, ואז יש יציאה קשה מאוד שכרוכה במאמץ רב, שבעקותיה יש כמה ימים של יציאות רכות וסדירות. ואז שוב כמה ימים של עצירות וחוזר חלילה. אני מעוניינת להתקדם עם ביסוס המזון המוצק בגלל העניין הרב שהוא מביע, עם זאת חוששת מהעצירויות. אציין שבמקביל ניזון מהנקה (בוקר ולפני שינה) ו3 בקבוקי תמ"ל של 180 מ"ל במהלך היום. אשמח לעצות, תודה רבה, ליאה

ליאת שלום, בגיל 6 חודשים בהחלט אפשר להתחיל להציע 2 ארוחות של מזונות משלימים ליום - כארוחה - ולא רק כטעימות. רצוי שארוחה אחת תהיה ארוחה עשירה בברזל - כגון מרק ירקות עם עוף/הודו/בקר,עם קטניות כגון אפונה/עדשים, וירקות. בגלל אלמנט העצירות אצל המתוק- כדאי להוסיף כבר את העוף - כי השומן שלו יכול להואיל להקלה על העצירות, אפשר להוסיף עגבניה למרק כהקלה על העצירות. גם ארוחה של פירות יכולה להכיל פירות סיביים כגון מיץ תפוזים שיכול להקל על העצירות. אפשר להוסיף גם כמה כפיות של דייסת שיבולת שועל יחד עם הפירות - ממש דייסה כפי שעושים לכל המשפחה(ובמדית הצורך להמתיק עם סילאן) - זה גם עוזר מאד במקרי עצירות. לגבי ברזל - במידה ולמעשה לא ראיתם שום שיפור בעצירות עם הפסקת הברזל - מומלץ לחזור בהדרגה לברזל - וכעת יש לחזור בהדרגה ל6 טיפות ליום (15 מג')שזו המנה המומלצת מגיל 6-18 חודש. מומלץ שגם את המניקה אותו תצרכי מזונות שעוזרות לפעילות מעיים תקינה כגון - מיץ שזיפים, מיץ תפוזים, שמן זית וסובין.

מנהל פורום טיפת חלב