שינה בבת 3.9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2014 | 19:10 | מאת: מורני

שלום ביתי נרדמת בסביבות 1800-1930 בערב אחרי טקס שינה שכולל מקלחת וחיתול. מתעוררת כל שעתיים- ארבע שעות לאכול, מאז הוספת קורנפלור עקב רפלוקס יותר קרוב לארבע שעות. הבעיה שמתעוררת בארבע בבוקר ואז לא נרדמת יותר.. אני עייפה אז מושכת אותה בעזרת מוצץ וכדומה עד שש. האם זה בסדר? או האם עליי לקום יחד איתנ בארבע? האם אני יכןלה לשנות משהו בסדר היום להגביר את השינה, בקרוב אחזור לעבודה וזה יהיה ממש קשה לא לישון בלילה...

שלום, כמות השעות שינה המומלצת לתינוקות בגיל 3-6 חודשים היא כ10 שעות בלילה - סביר כי 5 הראשונות תהיינה רצופות אך המשך הלילה יהיה מלווה בהתעוררויות , חלק לאוכל וחלק רק לקבלת ליטוף על מנת להמשיך חזרה לישון. לכן אם ניקח בחשבון שהמתוקה נרדמת סביב 19 בערב - סביר שכבר לקראת 5 בבוקר - היא תתעורר משנת הלילה. אני מניחה שהיא תתעורר סביב 23-24 על מנת לאכול, ואז היא יכולה להתעורר שוב סביב 3-4 לעוד מנת אוכל - אך זה אמור להחזיק אותה שבעה עד6 בבוקר - אם כי יתכן והיא תקום ב5 - לא ממש רעבה - רק כי עבורה נגמר הלילה...ישנ אפשרות של "האכלת חלום" כלומר להאכיל אותה תוך שינה מעט לפני ההתעוררות של 3-4 - לעיתים זה "משבש" להם את המנגנון של הקימה ב4 ואז היא תוותר על ההתעוררות של 5 ותסחב עד 6 - זה לא תמיד עובד - וממילא מצריך שאת תקומי סביב 4 - שאת ממילא עושה לכן יש לי השגות לגבי ההאכלת חלום. אני ממליצה לטייל איתה בשעות בין הערביים בחוץ (בימים שאין גשם) - וזאת על מנת שהגוף שלה יחווה את ההחשכה - זה לעיתים עוזר לתינוקות להיכנס למצב של שינה טובה יותר. כמו כן חשוב לודא שבמהלך היום היא ישנה מספיק(אמורה לישון כ5 שעות ב3 פרקי שינה במהלך היום) - כי אם היא מגיעה לשנת הלילה עייפה מאד - היא גם תתקשה להירדם וגם תקום יותר פעמים בלילה וגם תקיץ מוקדם - בדיוק כפי שקורה לכן. שיהיה לכן לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב