שינוי הרגלי שינה. בת שנה ו-4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2014 | 13:26 | מאת: yasmin

שלום לרנה מדהימה. בתי בת שנה ו-4 חודשים. בשבוע האחרון חל שינוי בהרגלי השינה שלה. עד לא מזמן אחרי טקס שינה קבוע שזה מקלחת, סיפור ובקבוק הייתי משכיבה אותה במיטה, יושבת לידה והיא היתה נרדמת. בשבוע האחרון, אחרי טקס שינה קבוע אני או בן זוגי לוחקים אותה לישון ורק כש אנו מתקרבים לדלת לש חדר שינה שלה היא מתחילה להתנגד להיכנס לשם. ואם אנו שמים אותה במיטה ישר מתחיחה לבכות. בעיה היא שאני מפחדת לתת לה לבכות, כי כל פעם שהיא בוכה חזק היא מקיאה את כל האכל. אז שזה לא יקרה אני מוציא אותה מהמיטה כשהיא מתחילה לבכות ממש חזק , מביא לסלון, היא מייד מפסיקה לבכות ורוצה לשחק. אני מספרת לה סיפור, מנסה לעשות שהיא תשכח מה שהיה ושוב לוקחת לחדר לישון ושוב זה חוזר.... בכי... שוב לסלון.... וככה הרבה פעמים? מה לעשות? אני מפחדת שאם אני אשיר רותה במיטה , היא תבכה ותקיא, כי זה מה שקורה כשהיא בוכה חזק. תודה

יסמין שלום, המתוקה למדה על אילו כפתורים ללחוץ על מנת להשיג עוד קצת תשומת לב - גם בלילה אחרי שהיא כבר צריכה לישון. היא גם בגיל בו מתחילים לבחון גבולות ביתר שאת - אז גם זאת היא עושה בהצלחה מרובה. ולכן היא זקוקה שמישהו יבהיר לה מה מצופה ממנה - גם עם ההבהרה הזאת מלווה קודם כל בהתנגדות שלה - שבמקרה שלכם מתבטא בבכי רב עד להקאה. בתחילת הערב יחד עם טקס השינה - צריך להגיד לה שהיום היא הולכת לישון במיטה שלה אחרי הסיפור - ושאת לא מרשה לה לצאת . את יכולה להישאר בחדר איתה - עם אור חשוך על מנת שעדיין הנוכחות שלך תהיה שם - אך בלי לדבר אליה - רק ללטף אותה ולהגיד ש'ש'ש. במידה והיא מתחילה לצרוח - רצוי למשך דקה "להתעלם" ממנה - ממש להסתכל על השעון למשך 60 שניות, להפסיק ללטף אותה ולהפסיק לעשות ש'ש'ש. אחרי דקה - שוב להשכיבה(סביר כי היא עומדת וצורחת), ללטף ולעשות ש'ש'ש. אחרי כמה סבבים כאלה היא תבין שהרבה יותר נעים לקבל את הליטופים שלך מאשר את ההתעלמות שלך , ואז היא תישאר שכובה במיטה עד להירדמות. מומלץ מאד לא להוציא אותה מהמיטה - כי זה משדר לה - שככל שאני אבכה יותר ואפילו אקיא - אז אמא או אבא יוציאו אותי מהמיטה - ואז היא תמשיך עם אותה התנהגות. במידה והיא אכן מקיאה - ההמלצה לנקות רק את מה שהכרחי ומיד להחזיר אותה למיטה - כי רק אם נהיה עקביים בהתנהלות שלנו בעת השכבתה - רק אז היא תבין שאנו מצפים ממנה לישון במיטתה אחרי טקס השינה - ובכי היסטרי או הקאה - לא ישנו את ההתנהגות שלנו כהורים בתהליך.זה לא קל - אך ככל שתהיו עקביים התהליך יהיה קצר כי היא תבין מהר יותר מבלי שנבלבל אותה בתגובות הפכפכות. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב