מוצרי סויה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/12/2013 | 11:00 | מאת: YASMIN

שלום לרנה מדהימה. אני צריכה עזרתך. בתי בת שנה ושלושה חודשים, אלרגית לחלב, בגיל 3 חודשים עשינו טסט עורי – יצא חיובי, בגיל 11 חודשים- יצא שלילי. התחלתי לחשוף אותה למוצרי חלב- התחילה להקיאה מייד לאחר ארוחה..... הפסקתי עם ניסיונות עד הבדיקה הבאה-יש לי תור למרפאה בשניידר בחודש מאי. חשוב לציין שטסט עורי על סויה היה שלילי פעמיים. אני רציתי להתחיל לתת לה מוצרי סויה-מעדנים וחלב.... אבל יש כאן בעיה.... בן זוג שלי לפני כמה ימים היה אצל רופא ילדים שלנו ודרך אגב שאל אותו האם אפשר לתת לה מוצרי סויה ורופא ילדים אמר בשום פנים ואופן לא!!! רופא יסביר שילדים שאלרגיים לחלב יכולים להגיב אותו דבר גם על סויה. עכשיו בן זוג שלי לא מרשה לי לתת לקטנה שלנו מוצרי סויה ואני ממש רוצה לנסות. מה לעשות? האם את יכולות להסביר לו ולהבהיר לו נושא של מוצרי סויה לפי ניסיון וידע שלך. תודה ויום נעים

יסמין שלום,לאור שאלתך פניתי גם לדיאטנית ילדים שעובדת איתי -גם היא ציינה כי ילדים שניזונים מניאוקייט עקב אלרגיה לחלב - יש 50%סיכוי שיהיו רגישים גם לסויה. ולכן, ההתייחסות לסויה צריכה להיות כמו ההתייחסות לחלב - חשיפה הדרגתית רק באישור ובמעקב רופא מטפל. לאור זאת, ובייחוד שהמתוקה הגיעה לגיל שבאמת זקוקה לגיוון בארוחות - אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים להכוונה בעניין התפריט היומית. שיהיה לכם סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב