הנקה חלקית

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/12/2013 | 00:15 | מאת: סיגל

הי, הבת שלי (5 חודשים) החלה לקבל בקבוק תמ”ל בהדרגה ורציתי לעבור להנקה חלקית, כך שלפחות בזמן שאני איתה תקבל הנקה, אמנם בזמן האחרון היא מסרבת לינוק (עוד לא חזרתי לעבודה). מה ניתן לעשות? לא רציתי לוותר על ההנקה לגמרי. גם לבקבוק היא לא מסכימה כל כך מהר ולוקחת אותו אחרי ”מאבקים”, כמו כן פקעה לה שן ראשונה, האם יש קשר בין הדברים? אשמח לעצה, תודה.

סיגל שלום, כדאי לנסות להמשיך להניק אותה - לפני שאת מציעה לה את הבקבוק אם כי יש תינוקות שגומלים את עצמם מההנקה כשהם מתחילים לקבל בקבוק - כי האוכל מהבקבוק מגיע מהר יותר מאשר מההנקה. לעיתים בקיעת שן ראשונה גם יכולה לגרום לשינוי ברצונה להניק - בד"כ זה קורה כאשר היא נושכת אותך - וזה גורם לך אוטומטית ל"קפיצה" או "רתיעה אחורנית" בעת ההנקה - ואז היא מפרשת את הרתיעה הזו שלך כתגובה שלילית להנקה - ובמקום זה היא מעדיפה את הבקבוק. אני מציעה כי שאלה זו תפני גם לפורום ייעוץ הנקה אשר באתר זה. שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב